Vallanpitäjät vaurautta hävittämässä

Monia varmaankin kummastuttaa valtion omaisuuden myynti suursijoittajille. Varsinkin se kiihko, jonka vallassa hallitus ja kansanedustajat näitä kauppoja tekevät. Koko touhu on kaiken kaikkiaankin vähintäänkin arveluttavaa. Yleinen suomalainen käsitys lienee, että maan hallituksen ja eduskunnan tehtävänä on valtion omaisuuden varjelu ja mahdollisuuksien mukaan vaurauden lisääminen. Ei suinkaan sen hävittäminen.

Aika heppoisin perustein on käyty kauppaa, yhteiskunnan omaisuudella, mm. valtion tuotantolaitoksilla ja kiinteällä omaisuudella. Ei ole omistajille, siis veronmaksajille annettu edes myyntihetken tietoja siitä, paljonko kyseiset myyntikohteet olivat tuoneet rahaa valtion kassaan vuosittain ennen myyntiä. Nykyiset tuotot on kyllä julkistettu. Ollen vuositasolla kaikista myydystä omaisuudesta noin 2 mrd markkaa ja tuotto vähenee sitä mukaa kun valtion osuuksia vähennetään ja kun kaikki on myyty ei ole kruununkaan tuloa. Euroista puhumattakaan.

Jos jollekin hallituspuolueelle on hallituksessa pysymisen ehto, että on suostuttava kansallisomaisuuden myyntiin, olisi valtakunnalle edullisempaa irrottaa ote vallan kahvasta.

Tuntuu joskus siltä kuin kuin nimike "kansanedustaja" olisi vain ammattinimike sinä kuin kauppias, rappari ja sekatyöhenkilökin, eikä sillä ole vahvaa yhteyttä kansan edustamisen kanssa. Jos heitä kutsuttaisiin kansan edustajiksi olisi asia toinen. Edustaja ei voisi myydä työnantajansa omaisuutta kysymättä omistajalta (kansanäänestys), muutoin kaupanteko olisi rangaistavaa. Vai olisiko?
epäilee vanha Erkki