Presidenttimmekö
liikuntamyönteinen

Turkulainen nuoriso sai mahdollisuuden viestittää tuntojaan tasavaltamme presidentti Haloselle. Kaupunkimme ansaitsee niin ruusuja kuin risujakin nuorison mukaan ottamisesta vierailuohjelmaan.

Nuorten kuuleminen asiantuntijoina näin huumekriisin aikana on monien ruusujen arvoinen oivallus. Näin toivottavasti budjetin laatijat ja siitä päättävät eivät taas tule yllätetyksi housut kintuissa selityksin - emme tienneet.

Sylillinen risuja dementiaalisesta muistista. Presidenttiehdokas Halonen arvosti suuresti liikuntajärjestöjen urheilullisin keinoin tekemää nuorisotyötä. Mutta noin puoli vuotta myöhemmin presidentti Halosen kutsuille ei ollut tilaa järjestäytyneelle "sportille".

Itse uskon, että kysymyksessä pitää olla käsittämätön kömmähdys unohtaa valtakunnallisesti menestyksekkäiden turkulaisnuorten mahdollisuus tulla myös kuulluiksi. Varmaan heilläkin olisi ollut paljon tärkeätä ja hyödyllistä informaatiota suuren kokonaisuuden hahmottamiseen.

Varmaankin presidenttimme muistaa kutsua Kultarantaan alkavana kesänä myös Suomen suurimman järjestäytyneen nuorisoryhmän edustuksen joka kiistatta tekee tehokkainta ennaltaehkäisevää terveys- ja sosiaalityötä lasten ja nuorten parissa.
Teuvo Lehto
Turun liikuntalautakunnan vpj.