Stipendien jaosta

Perinteisesti koulut jakavat kevätjuhlissa ja lakkiaisissa eri aineissa hyvin menestyneille ja muille koulun asioissa eduksi olleille oppilaille stipendejä, jotka ovat rahapalkintoja tai kunniamainintoja.

Turun Kupittaan lukio jakoi opintoryhmien parhaiten menestyneille oppilaille kunniakirjat ja ruotsissa, englannissa, muissa kielissä ja luonnontieteissä hyvin menestyneille kirjapalkinnot. Myös pari erikoispalkintoa annettiin. Kaikkien stipendien summa oli yhteensä 5050 markkaa. Varoja saatiin Kupittaan Lukion Tuki ry:ltä, Kupittaan yhteiskoulun senioreilta, Vasaramäen omakotiyhdistykseltä ja K. F. Helisevän rahastolta. Kirjapalkintoja lahjoittivat mm. Nokia, Ursa, Saksan Liitotasavallan lähetystö ja Ranskan kulttuurikeskus.

Kuitenkaan hyvin biologiassa, historiassa, katsomusaineissa, maantieteessä ja äidinkielessä menestyneille ei tänä vuonna poikkeuksellisesti jaettu mitään.

Jaon voisi järjestää jakamalla eri ihmisille eri vuosina eri aineista palkintoja, jotta mahdollisimman moni saisi sellaisen sen sijaan, että samasta aineesta jaetaan monta eri palkintoa, ainevalikoima on suppea ja samat ihmiset saavat niitä vuodesta toiseen. Itse hyvin äidinkielessä, historiassa ja maantieteessä menestyneenä olen pettynyt. Toivoin edes kerran saavani yhden arvo-palkinnon, vaikka viimeisenä vuonna. Ehkäpä olisinkin saanut, jos sellaisten jaossa olisi toimittu toisin. Ylioppilas-aineeni toki pääsi koulun vuosikertomukseen, mutta sillä ei pitkälle pötkitä. Kiitoksia vain paljon Kupittaan väki.
C. M. S. P.