Ei aikaa pohtia
työmotivaatiota

Mielipidesivulla julkaistiin 30.5. työmotivaatiota pohdiskeleva juttu "Töitä on mutta millä tutkinnolla", johon toisin vähän muunkinlaista näkökulmaa. Aikoinaan kävin itsekin koulua vaan mitään edes sinne päin olevaa työtä en saanut, valmistuin näet juuri pahimpaan lama-aikaan. Lopulta sain sentään nykyisen työni, jonka jatkuminen on sekin ollut ajoittain epävarmalla pohjalla "markkinatilanteen" vuoksi.

Tekemäni työ on raskasta kolmivuorotyötä tehtaassa, lisäksi se on yksitoikkoista toistotyötä ja tähän vielä kiire mukaan, koska työ on "mitoitettu" juuri minuutilleen. Työkaverit ovat sentään mukavia, muuten en jaksaisikaan, sen sijaan palkka on ollut aina se ainut kiitos työnantajan puolelta.

Vielä kysyisin voiko kaverisi käyttää työaikaa omien tarkoitusperiensä edistämiseen hakemalla parempaa työpaikkaa internetistä? Omalla työpaikallani on päätteen vieressä lappu, jossa kielletään työaikana tapahtuva internetin käyttö ja jossa lopuksi todetaan, että luvaton käyttö saattaa johtaa irtisanomiseen! Eikö ole itsestään selvä asia, että työaika on aika jonka on myynyt palkkaa vastaan työnantajalle ja tämän ajan tulisi olla työnantajan käytettävissä?

Kaikesta huolimatta hyvää kesää. Aurinko paistaa varmasti sinne viileään virastoon samalla tavalla kuin ennestään jo kuumaan tehtaaseenkin, jota eivät edes hyvät ilmastointilaitteet pysty viilentämään.
Kolmivuoroduunari