Leirintäalue ja matkailuautot
kuuluvat Saaronniemeen

TS/Ari-Matti Ruuska<br />Ruissalo on tarkoitettu virkistysalueeksi kaikille tai ainakin sen pitäisi olla, toteaa kirjoittaja ihmetellen mm. leirintäalueen maksullisuutta.
TS/Ari-Matti Ruuska
Ruissalo on tarkoitettu virkistysalueeksi kaikille tai ainakin sen pitäisi olla, toteaa kirjoittaja ihmetellen mm. leirintäalueen maksullisuutta.

Miksi leirintäalueesta on tehty ongelma Ruissalossa. Ilman muuta leirintäalue ja matkailuautot kuuluvat Saaronniemeen. Ei leirintäalueelle matkaavat autot tai matkailuvaunut ole todellakaan se ongelma vaan muu yksityisautoilu, joka on pääosin huvi- ja kiertoajelua.

Konsultin esittämä ajatus, että pysäköinti leirintäalueella olisi maksullista ja sen ulkopuolella ilmaista on käsittämätön. Asian pitäisi olla juuri päinvastoin. Leirintäalueen maksuttomuus palvelisi matkailijoita ja sitä kautta toisi heitä yhä enemmän ja se taas tietää markkoja Turulle. Vai onko tarkoitus karkottaa ne vähätkin matkailijat jotka erehtyvät tulemaan Turkuun.

Miksi ei tehdä parkkipaikkaa Ruissalon sillan lähelle. Siitä jatkettaisiin yleisillä kulkuneuvoilla, jotka olisivat nimellisellä maksulla ja kulkisivat edestakaisin non-stoppina ja vielä kun Turun keskustasta kulkevia bussivuoroja lisättäisiin kulkemaan huomattavasti nykyistä useammin, niin johan turha autoilu Ruissalossa vähenisi. Tai jos olisi mahdollista lainata polkupyörää pientä takuumaksua vastaan.

Vesibussiyhteys kaupungista on loistava ajatus edellyttäen, että hinta olisi kohtuullinen ajatellen lapsiperheitä ja myös niitä jotka tavallisesti unohdetaan eli työttömiä, opiskelijoita, eläkeläisiä sekä muita joilla on vähän rahaa käytössä. Heille Ruissalo on usein ainut mahdollisuus käydä tuulettumassa kaupungin ulkopuolella.

Ruissaloon sopisi myös vossikka kulkemaan kunhan liikenne tiellä olisi pienempää, mikäs sen romanttisempaa kuin ajella vossikalla luonnon keskellä.

Mitä sinne tuleekin niin sen pitäisi olla hinnaltaan niin edullista, että se palvelee jopa kaikkein köyhimpiä, onhan Ruissalo tarkoitettu virkistysalueeksi kaikille tai ainakin sen pitäisi olla.

Vai ollaanko Ruissalosta tekemässä pienen eliitin paratiisia. Tämä ajatus tulee väkisinkin mieleen ajatellen viimeaikaisia mielettömiä vuokrankorotuksia, jotka ovat monesti olleet liian korkeita vuokralaisina olleille yhteisöille. Vuokrankorotus oli kiitos vuosia jatkuneesta kunnostus ja huolenpidosta.
Tiina Tuominen