Holhous-
valtiossa

Valtion holhous näyttää toimivan Lipposen toisen hallituksen aikana entistä tehokkaampana. Maassa pitäisi olla yrittämisen, uskonnon ja mielipiteen vapaus. Yrittämisen vapaus ei kuitenkaan ulotu kauppiaisiin asti. Vaikka he ovat yksityisyrittäjiä, pyritään valtiovallan taholta määräilemään kauppojen aukioloaikoja.

Vapaalla yrittäjällä pitää olla itsellään oikeus määrätä milloin hän kauppansa avaa ja sulkee; ja haluaako pitää auki sunnuntaisin vai ei!

Tässä asiassa on hupaisa ja surkuhupaisa puoli se, että hallituspuolueina on kaksi "työväenpuoluetta". Samat puolueet ovat SAK:n liittojen vetäjinä vaatimassa liittojensa jäsenille lisää vapaa-aikaa. Vaikka suurin osa liikeväestä on samanlaisia palkannauttijoita, ei vallanpitäjät taida nähdä ihmistä kauppatiskin takana. Näkeekö he vain robotin, joka ei tarvitse vapaata samaan aikaan kuin muut palkannauttijat?

Kukaan ei ole Suomessa vielä kuollut nälkään kauppojen aukioloaikojen vuoksi, tietääkseni. Eikö valtiovallan edustajilla ole tärkeämpiä asioita, joita pitäisi myös hoitaa, ja kiireellisinä? Mm. "Ukko-Noan" aikaisten lakien uudistamista nykyaikaan sopiviksi. Mielestäni kauppojen aukioloaikoihin kajoaminen on lähinnä pakkodemokratiaa.
Olli Tiitinen
Masku