Uskottava puolustus vaatii
yksiselitteisen lain

Työministerin esitys siviilipalveluslain muutokseksi antaa aihetta seuraavaan! Siviilipalveluslaki ja asevelvollisuuslaki ovat toisensa pois sulkevia. Mitä merkitystä on sillä Perustuslain lauseella, jossa sanotaan, että jokainen Suomen mies on velvollinen puolustamaan Suomea. Kun toisaalla tämä velvollisuus kumotaan johonkin epämääräiseen kuten "omaantuntoon" ja uskontoon perustuvilla verukkeilla. Omatuntohan on tunnetusti hyvin venyvä käsite eikä uskonto ole koskaan estänyt sotimista, pikemminkin päinvastoin.

Demareilla näyttää olevan nyt sellainen käsitys, että nyt eletään ja tullaan tästedes jatkuvastikin elämään jonkunlaisessa ihanneolotilassa, jossa mikään eikä kukaan koskaan eikä millään tavoin tule olemaan uhkana Suomelle. Työministeri T. Filatov näyttää lukeneen huonosti taikka jättänyt kokonaan lukematta sekä maailman että Suomen historian. Eikä hän liioin ole tutustunut päivän sanomalehtiin. Muista tiedotusvälineistä puhumattakaan. Niistähän on päivittäin saanut tietoa siitä, kuinka YK, EU, Etyk, Etyj jne. turvaavat pienten kansojen rauhaa ja itsenäisyyttä mm. Balkanilla, Tshetsheniassa, Somaliassa jne. Toisin sanoen - hölmöillen.

Uskottava puolustuspolitiikka ei edellytä, että ollaan joka suuntaan ikenet irvessä. Hyvä diplomatia ja hyvät suhteet voidaan ja täytyykin ylläpitää kaikkiin lähinaapureihin. Uskottava puolustus voi olla myös naapuruussuhteita vahvistava tekijä (esimerkkinä Ruotsi).

Ei ole kovinkaan pitkä aika siitä, kun ei Suomessa edes kysytty haluaako puolustaa kotiansa päällekarkaajaa vastaan taikka ei. Jos silloin olisi ollut voimassa demarien nyt esittämä linja, että kotimaan puolustuksesta voisi lain nojalla kieltäytyä, niin luulenpa vaan, että Suomestakin olisi lähtenyt lukuisa joukko karkureita sellaisiin maihin, joissa ei olisi ollut sotatilaa.

Ovatko pääministeri Lipposen puheet uskottavasta puolustuksesta samanlaista tyhjää höpinää kuin puheet eläkeläisten ylimääräisen sairausvakuutusmaksun poistamisesta ja eläkkeiden jälkeenjääneiden indeksikorotusten korjaaminenkin? Työministeri Filatov on oikeassa, lakia pitää muuttaa.

Joko lakkautetaan laki asevelvollisuudesta taikka puretaan siviilipalvelusta annettu laki. Molempia ei tarvita.
Kokenut työmies vm. -13, Turku

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.