Turussa ei ole tulevaisuutta
valmistuneille opiskelijoille

TS/Riitta Salmi<br />Turun pitäisi pystyä vakuuttamaan opiskelijansa työmahdollisuuksista, muuten Turusta lähdetään heti valmistumisen jälkeen muualle, toteaa kirjoittaja.
TS/Riitta Salmi
Turun pitäisi pystyä vakuuttamaan opiskelijansa työmahdollisuuksista, muuten Turusta lähdetään heti valmistumisen jälkeen muualle, toteaa kirjoittaja.

Turku on erittäin toimiva opiskelijakaupunki. Noin joka viides turkulainen opiskelee. Turku ei kuitenkaan pysty tarjoamaan valmistuville opiskelijoille tulevaisuutta. Tämä rikas pääoma valuu muualle ja erityisesti Helsinkiin. Opiskelijat varautuvatkin jo ennen valmistautumistaan muuttamaan pääkaupunkiseudulle, sillä Turussa ei ole tarjolla vastaavia työmahdollisuuksia.

Miksi näin on? Eikö Turussa olisi riittävästi resursseja korjata tätä tilannetta? Maantieteellinen sijaintikin on mitä parhain. Jos nuorissa on tulevaisuus, niin kuinka Turulle tulee tulevaisuudessa käymään? Ongelmana kun ei ole se, että Turussa ei riittäisi asuntoja tai että palvelut olisivat vaikeasti saavutettavissa, vaan se että Turku ei ole riittävän kilpailukykyinen tarjoamaan työmahdollisuuksia heille.

Ensimmäinen askel ongelman hoitamisessa olisi se, että Turku pystyisi vakuuttamaan omat opiskelijansa sen mahdollisuuksista luoda työpaikkoja. Turku opiskelukaupunkina on arvostettu ja näin ollen Turun pitäisi pystyä pitämään tämä "aivopääoma" täällä Turussa.

Mikäli näille nuorille osaajille tarjottaisiin mahdollisuuksia yritystoimintaa tukemalla, uskoisin että se lisäisi innovatiivisuutta ja loisi taas uusia työpaikkoja uusille osaajille. Toinen mahdollisuus voisi olla myös jo olemassa olevien työpaikkojen kehittäminen ja työn uudelleen järjestäminen.

Mikäli tätä ongelmaa ei oteta jo nyt vakavasti tulee se tulevaisuudessa olemaan yhä vaikeammin voitettavissa. Riittävää ei ole se, että Turku on yksi Suomen suurimmista opiskelukaupungeista, mikäli se ei pysty hyödyntämään tätä pääomaa tulevaisuudessa.

Mikäli kaupungin tavoitteena on pysyä nykyisen kehityksen tahdissa, tulisi sen pyrkiä takaamaan tulevaisuus muiden kuntalaisten lisäksi myös sen opiskelijayhteisölle.
Pettynyt

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.