Musiikkiluokkatoiminta Turun
Kerttulin ala-asteella turvattava

TS/Jari Laurikko<br />Kerttulin ala-asteella on ollut musiikkiluokkatoimintaa jo yli 15 vuoden ajan. Kirjoittajat toivovat toiminnan jatkuvan.
TS/Jari Laurikko
Kerttulin ala-asteella on ollut musiikkiluokkatoimintaa jo yli 15 vuoden ajan. Kirjoittajat toivovat toiminnan jatkuvan.

Kerttulin ala-aste on pienenä lähikouluna ollut hyvä vaihtoehto itäisen Turun musiikkiluokkatoiminnalle. Nyt suunnitelmissa on lopettaa musiikkiluokkatoiminta syksystä 2001 lähtien.

Itäisen alueen koulut ovat lisääntyneen asutuksen myötä olleet jo jonkin aikaa ääriään myöden täynnä ja lapsia on jouduttu ohjaamaan muihin kouluihin. Kerttulin ala-aste on auttanut tilaongelmissa ottamalla musiikkiluokalle oppilaita, jotka olisivat jääneet koulupiirinsä kouluun, jos vaihtoehtoa ei olisi ollut. Koulu on jo sijaintinsakin puolesta ollut erinomainen vaihtoehto - liikenneyhteydet sinne ovat hyvät ja kulttuuripalvelut ja urheilumahdollisuudet kävelymatkan päässä.

Kerttulin ala-aste saa meiltä vanhemmilta kiitosta myös vanhempien kanssa yhteisvastuullisesta kasvatuksesta ja joustavuudestaan, tämä on pienen organisaation etu.

Musiikkiluokkatoiminnassa joustavuus näkyy siinä, että Kerttuliin voidaan ottaa muualta muuttaneet oppilaat mukaan toimintaan luokka-asteesta riippumatta.

Kerttulin ala-asteella on ollut musiikkiluokkatoimintaa jo yli 15 vuoden ajan. Toiminnan loppuminen tässä vaiheessa, kun tilat ja välineet ovat olemassa, puhumattakaan hyvästä opettajasta, on lyhytnäköistä säästämistä. Opetus on asiantuntevaa, innostavaa ja lapset huomioivaa. Musiikkiluokkien omat perinteet, kuoroleiritoiminta, konsertit ja muut tapahtumat, sitovat oppilaat tiiviiksi ryhmäksi, josta on iloa koko nuoruusiän. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat ryhmät, jotka kokonaisuudessaan siirtyvät yläasteen musiikkiluokalle.

Se, että Kerttulin ala-asteelle jatkuvasti on pyrkijöitä, jotka eivät koulun vaihtuessa halua lainkaan musiikkiluokkatoimintaan mukaan, tarkoittaa ilmiselvästi sitä, että suuri, jo nyt ylikuormitettu kouluvaihtoehto, ei kaikkia kiinnosta. Tosiasia on, että Puolalan koulun sijainti ei esimerkiksi kaupungin lisääntyneen huumevaaran vuoksi ole paras mahdollinen. Toisena vaihtoehtona annettu Nunnavuoren ala-aste ei sijaintinsa puolesta ole missään nimessä hyvä vaihtoehto itäisen alueen oppilaille.

Musiikkiluokille pyrkijöiden määrä on uskoaksemme vain väliaikaisesti laskenut. Onhan selvä, että nykyiset suuntautumisvaihtoehdot tällä hetkellä houkuttelevat oppilaita, mutta ne ovat uskoaksemme muoti-ilmiöitä, jotka toki ansaitsevat paikkansa.

Kerttulin musiikkiluokkatoiminnalla on jo vankat perinteet, jotka ovat tiukasti sidoksissa Luostarivuoren yläasteeseen. Musiikkiluokkien loppuessa Kerttulista on toiminta myös siellä vaarassa. Toivomme ja uskomme, että tehty päätös oikaistaan Kerttulin ala-asteen hyväksi.
Kerttulin musiikkiluokkien tuki ry
Sannamarja Lipponen, puh.joht.
Ulla Tarmi, sihteeri
Helena Valjanen, jäsen

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.