Kansanedustajilla kohtuuttomat
palkankorotusvaatimukset

Arvostan suuresti kansanedustajiemme arvokasta, aikaaviepää ja vaativaa työpanosta maamme hyväksi. Tämän vuoksi yritän ymmärtää palkkakuoppa-ajatusta sekä perusteita siitä, miksi korvauksia tulisi lisätä tällä hetkellä.

Omasta perspektiivistäni asiaa tarkasteltuna minullekin tuli "tarttis tehrä jotain-mieli", vain eri asiasta. Ei sen vuoksi, että saan pientä palkkaa, vaan siksi että kansanedustajat näkevät tällä hetkellä vain itsensä "palkkakuopassa rämpiviksi" päättäjiksi, kun kansamme keskuudessa todellisessa arkipäivässä eletään liian usein joko "kuopan reunalla, kuopassa tai kuopan pohjalla". Mielestäni tämä on asia johon kansanedustajien tulisi nyt puuttua ja keskittää yhteiskunnan varat eikä omiin palkankorotuksiin.

Koko hyvinvointivaltiotamme on pyöritetty laman seurauksena matalalla profiililla ja mahdollisimman pienillä kustannuksilla - mainittakoon yhteiskunnalliset säästöt mm. terveydenhuollon-, sosiaali- ja opetus- sekä palo- ja suojelualalla. Esimerkkejä on varmasti joka ammattialalta ja tällä hetkellä Suomen kansa maksaa tästä laskuja. Pahoinvointia ei ole näkyvästi millään julkisen sektorin alalla näkyvästi hoidettu eikä siihen ole puututtu asian vaatimalla vakavuudella.

Esitänkin kysymyksen, mikäli valtion budjetissa on varoja, joilla mahdollinen kansanedustajien palkankorotus maksetaan, niin miksi näillä varoilla ei ensisijaisesti ja kiireellisesti pyritä parantamaan hyvinvointivaltiomme pahoinvointia?

Tietääkseni ei myöskään mikään ammattikunta ole huonoista palkoistaan huolimatta saanut kansanedustajien vaatimaa yli 30 prosentin korotusta, vai onko? En ymmärrä, miksi he nostavat itsensä näin paljon yli äänestäjien tason. Miksi kansanedustajille ei riitä yleisen palkankorotuslinjauksen mukainen 3,1 prosentin korotus?

Kolmanneksi ihmettelen tv-uutisissa esitettyä lausuntoa, jossa ilmoitettiin, että kansanedustajat ovat olleet ilman palkankorotusta 14 vuoden ajan. Samassa uutislähetyksessä kerrottiin kuitenkin, että kyseisenä aikana kansanedustajien palkka on noussut yli 50 prosenttia.

Toivotan palkkakuopassa oleville kansanedustajille oikein mukavaa ja rahakasta kesää vain siinä tapauksessa, että koko kansan tulot nousevat runsaan 30 prosentin verran.
K. Hannula

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.