Johtoporras on
avoimesti asiakaslehti

Turun Sanomat julkaisi jutun työministeriön ja Johtoporras-lehden yhteistyöstä otsikolla "Työministeriö maksoi kaupalliselle lehdelle johtajiensa haastatteluista" (TS 4.5.). Ministeriön viestintätapa leimattiin siinä - ja useassa muiden lehtien jutuissa - hyvin kyseenalaiseksi. Turun Sanomat kuvasi 11.5. ministeriön ja lehden asiakassuhdetta "piilotueksi".

Ministeriön ja lehden suhde on ollut kuitenkin aivan normaali liikesuhde, jossa asiakas on maksanut asiakaslehtensä kustannuksia; kirjoitus- ja valokuvauspalkkiot, paino- ja jakelukuluja jne.

Jutussa ei kerrottu ollenkaan, että Johtoporras on jokaisessa numerossaan kymmenen yrityksen tai yhteisön uusasiakaslehti. Kukin asiakasyritys/-yhteisö maksaa osuutensa kuluista. Ero perinteiseen aikakauslehteen on myös siinä, että Johtoporras on ns. business-to-business -lehti; lukijat ovat maan eri yritysten ja yhteisöjen johtoporrasta.

Johtoporras ei ole pyrkinyt mitenkään kätkemään asiakaslehtiluonnettaan. Uskomme, että lukijakin kyllä ymmärtää lukevansa asiakaslehteä. Asia kerrotaan myös jokaisessa numerossa sivulla viisi ensimmäisenä seikkana lehden yhteystiedoissa. Asian varmistamiseksi yhteistyökumppanuudet kerrotaan lehdessä vastedes vieläkin selvemmin. Yhteistyökumppanit vaihtuvat paljon kussakin numerossa lehden teemojen mukaisesti. Edita Press Oy:n liiketoimintaa tällainen jupakka on jo vaikeuttanut.

Suomessa ilmestyy yli 2 000 erilaista asiakaslehteä. Suuri osa niistä teetetään yrityksen ulkopuolella, viestintä- tai mainostoimistoissa tms.
Tapio Rusanen
päätoimittaja
Johtoporras-lehti
Edita Press Oy

Edellisen johdosta

Kieli kehittyy vauhdilla. Nyt tiedetään, että sana "uusasiakaslehti" merkitsee sitä, että haastateltava tai hänen yhteisönsä maksaa lehdelle siitä, että hänen ajatuksensa painetaan jaettavaksi edelleen maksutta ihmisille, jotka eivät tätä tuotetta tarvitse. Normaali lehti kertoo kysymyksessä olevan maksetun ilmoituksen.

Työministeriön olisi keskityttävä työhönsä ja antaa tulosten puhua puolestaan. 2Toimitus

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.