Kristillisten arvojen
koulu tarpeen

Monet asiantuntijat ja nuorten kanssa työskentelevät virkamiehet ovat viime aikoina ilmaisseet olevansa hyvin huolissaan nuorten tilanteesta Suomessa. Esimerkiksi lasten psykiatrisen terapian tarve on kasvanut hälyttävästi, samoin nuorten huumeiden käyttö sekä runsas alkoholinkäyttö jopa lasten keskuudessa.

Vaikka omat lapseni ovat vielä pieniä, olen jo alkanut miettiä, miten voisin turvata myös koulumaailmassa lapsilleni samat kristilliset arvot, joita kodissamme pidämme esillä. Uskon, että koulun ilmapiirillä ja vallitsevalla asenteella on vahva vaikutus lapseen. Kotikasvatusta tukeva koulu onkin mielestäni erittäin tärkeä tekijä tasapainoiseksi ja vastuulliseksi yhteiskunnan jäseneksi kasvamisessa.

Ilokseni tiedän, että Turussa toimii kristillinen koulu jo kuudetta vuotta. Toiminta on rahoitettu vanhempien maksamilla koulumaksuilla ja talkoovoimin kerätyillä varoilla. Tiedän myös, että nykyinen lainsäädäntö antaa yksityisille kouluille mahdollisuuden hakea valtion tukea, mikäli koululla on oma maailmankatsomus ja riittävä alueellinen tarve. Esim. Helsingissä ja Porissa vastaavanlainen kristillinen koulu on saanut tämän tuen. Ruotsissa kristillisiä kouluja on jo toistasataa. Suomessa kouluja on 11 eri puolilla maata.

Olen kuullut, että Turun kaupunginvaltuusto ei antanut puoltavaa lausuntoa viime keväänä, kun Turun kristillinen koulu anoi valtion tukea. Tietääkseni esimerkiksi Steiner-koulu saa huomattavan suuren summan kaupungin omasta kassasta. Kristillinen koulu ei edes anonut rahaa Turun kaupungilta, vaan yksinomaan puoltavaa lausuntoa voidakseen saada laillisen tuen valtiolta!

On hienoa, että kristityssä maassamme on lainsäädännön puitteissa mahdollista valita myös kristillisen arvomaailman omaava koulu lapsille. Turun kristillinen koulu on todistanut elinvoimaisuutensa toimittuaan monta vuotta vanhempien ja vapaaehtoisten varoilla ilman yhteiskunnan tukea. Mielestäni näillä perheillä tulisi olla oikeus samoihin etuihin kuin niillä, joiden lapset käyvät kunnallisissa tai muissa yhteiskunnan tukea saavissa kouluissa, onhan oppivelvollisuuskin yleinen.

Alueellinen tarve kristilliselle koululle Turussa on ja uskon sen vain lisääntyvän sitä mukaa kuin tieto koulusta leviää. Toivottavasti päättäjät näyttävät koululle vihreää valoa nyt, kun tukihakemus tietääkseni on jälleen ajankohtainen.

Lapsissa on tulevaisuus - millaisen tulevaisuuden haluat?
Kotiäiti
Anne Heikkilä

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.