Turun ylioppilaskunta
vastustaa huumeita

TS/Jonny Holmén<br />Turun yliopiston ylioppilaskunta on toiminut ja toimii aktiivisesti huumeiden vastaisessa työssä, sanoo kirjoittaja. Kuvassa poliisi ja huumekoira tutkimassa löytyykö viitteitä huumeista.
TS/Jonny Holmén
Turun yliopiston ylioppilaskunta on toiminut ja toimii aktiivisesti huumeiden vastaisessa työssä, sanoo kirjoittaja. Kuvassa poliisi ja huumekoira tutkimassa löytyykö viitteitä huumeista.

Viime sunnuntaina 7.5. järjestetyssä huumepaneelissa sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhoa murehdutti kannabikselle myönteisen asenteen leviäminen, joka näkyi hänen mukaan mm. Turun ylioppilaslehdessä.

Perho viittasi ilmeisesti Turun yliopiston ylioppilaskunnan julkaisemaan Turun ylioppilaslehden numeroon 5/2000, jossa huumeita ja huumeongelmia käsiteltiin laajemmin. Tarkemmalla tarkastelulla Perho olisi huomannut, että Turun ylioppilaslehti ei kannattanut huumeiden käyttöä vaan lähinnä kyseenalaisti pakkotestien käyttöönoton ja niiden hyödyn huumeiden vastaisessa toiminnassa. Lehdessä käsiteltiin huumeongelmaa laajasti ja tästä syystä Perhon mieleen ovat ilmeisesti jääneet vain huumeiden käyttäjien antamat haastattelut.

Turun yliopiston ylioppilaskunta on toiminut aktiivisesti mukana jo useita vuosia huumeiden vastaisessa työssä. Esimerkiksi Turun kolmen ylioppilaskunnan perustama Opiskelijan Kamu ry on jo vuosia auttanut opiskelijoita mielenterveydellisissä ongelmissa, joihin joissain tapauksissa myös huumeet saattavat olla ongelmana. Kuitenkaan Turun kaupunki ei ole osoittanut kiinnostusta Opiskelijan Kamu ry:n toimitaan tai sen tukemiseen.

Tänä vuonna Turun yliopiston ylioppilaskunta on jo järjestänyt ravintoloissaan ja kahviloissaan kaksi keräystä YAD:n hyväksi sekä yhden huumeita käsittelevän paneelikeskustelun. Lisäksi Turun yliopiston ylioppilaskunta on päättänyt ottaa jäsenmaksun yhteydessä perittävään vapaehtoisen avustusmaksun kohteeksi Turun A-klinikkasäätiön ylläpitämän nuorisoaseman.

Huumeet tulevat olemaan yhä suuremmassa roolissa yhteiskunnassamme, vaikka sitä emme haluaisikaan. Huumeongelmaa ei tule lakaista maton alle nollatoleransseilla, vaan asiaan on tartuttava kokonaisvaltaisesti. On aina muistettava, että kyseessä on ihmisen elämä, ei ainoastaan yhteiskunnalle aiheutuvien kustannusten minimoiminen.
Olli Järvelä
pääsihteeri
Turun yliopiston ylioppilaskunta

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.