Päättäjien tartuttava huumeongelmaan

Huumeet ovat valloittamassa koko Suomen. Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että "puhtaita" kuntia huumeista ei enää maassamme ole. Miksi on tähän tultu? Onko nuorten, varsinkin niiden ja juuri niiden jotka aloittavat huumeiden käytön, paha olla? Jos näin on, niin mikä aiheuttaa pahan olon tunteen? Ovatko näiden nuorten kotiolot jonkinlainen läpileikkaus koko yhteiskunnasta, vai sortuvatko huumeisiin vain jonkin määrätyn sosiaalisen tason perheiden lapset?

Olkoon näihin kysymyksiin sitten vastaukset mitkä tahansa niin yleisesti tilanne on todella huolestuttava. Kyllä viranomaiset varmaan tekevät kaikkensa niillä resursseilla jotka heillä on, voidakseen estää huumeiden vähittäismyyntiin tulon. Julkisuudessa, kun puhutaan ja kirjoitetaan huumeiden turmiollisuudesta niin aina tulee vain vastaan se, että ei ole tarpeeksi narkomaanien hoitolaitoksia. Eikö ensimmäiseksi tai ainakin samanaikaisesti kun hoitolaitosten resursseja lisätään tulisi irrottaa runsaasti varoja juuri siihen, että voitaisiin huumeiden maahantuontia estää.

Esimerkkinä voisi käyttää vaikka niin yksinkertaista asiaa kuin talousvettä. Jos vesi pilaantuu niin, että se aiheuttaa runsaasti sairastumisia niin varmasti heti välittömästi aletaan hoitaa sairastuneita sekä etsitään syy mistä taudinaiheuttajat ovat peräisin ja kun syy löytyy niin poistetaan se heti. Kaikki varmaan ovat sitä mieltä, että näin pitää toimia, eikä parantaa vain sairastuneet ja antaa yhteiskunnan käyttää edelleen saastunutta vettä.

Hyvällä syyllä voi kysyä Helsingin päättäjiltä oliko Viron viisumivapaus loppuun asti harkittu? Eikö siitä, että Viroon ja Virosta Suomeen päästään kulkemaan vapaasti jouduta maksamaan liian kova hinta? On aivan selvää, että kansainvälisyys vaatii määrättyjä vapautuksia, mutta mitalilla on aina kaksi puolta.

Kiistämätön tosiasia on että joskus - eikä aika ole kaukana - on pakko löytyä varoja joilla joudutaan paikkaamaan niitä menoja joita kasvava väkivalta- ja omaisuusrikollisuus aiheuttavat.

Tässä olen tuonut esille vasta taloudellisia asioita. Kuinka paljon nuorten ihmisten itsetuho huumeita käyttämällä aiheuttaa kärsimystä, tuskaa ja kyyneleitä sairaille itselleen sekä läheisilleen ja koko ympäristöön.

Nämä ovat sellaisia suurelta yleisöltä ja varsinkin päättäjiltä tiedostamattomia asioita. Rahaa kyllä löytyy kansainvälisiin ja kaukaisiinkin kohteisiin, mutta omat asiat eivät kiinnosta. Kyllä sekin aika vielä tulee, kun ne alkavat kiinnostaa.
Heikki Niittymäki

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.