Hoivapaikkojen
ostopalveluista

Turun Sanomissa viikko pari sitten olleen, hoivasairaanhoidon paikkojen hankintaa koskevan jutun tiimoilta on syytä tuoda esille vielä joitakin näkökohtia. Aivan ensimmäiseksi, kun kysymys on poliittisesta päätöksestä, on todettava että Turun kaupungin eri lautakunnissa vallitsee oikeistoenemmistö. Yleensä numeroin 7-6. Niin myös terveyslautakunnassa.

Poliittisesti vähemmistössä olevan osapuolen asema on tästä johtuen joskus vaikea. Joko taivutaan kannattamaan suoraan päätösehdotusta taikka sitten äänestetään. Mahdollisuus vaikuttaa päätökseen on viedä esityksiä äänestykseen. Ei liene vaikea päätellä miten esitysten yleensä käy ja minkä osapuolen tahdonmukaisia ratkaisut silloin ovat.

Näin tapahtui myöskin hoivasairaanhoidon ostopalvelupaikoista päätettäessä. Olisi ollut periaatteessa mahdollista, että hoivasairaanhoidon paikat olisi päätetty ottaa kaikki sieltä mistä lautakunnan poliittinen enemmistö (kok., kesk., vihr.) olisi halunnut. Riippumatta siitä minkä hintaisia paikat olisivat olleet.

Lehdessä asiasta olleessa jutussa annettiin ymmärtää, että mm. vasemmistoliiton edustajat olisivat olleet aktiivisesti kannattamassa hoivasairaanhoidon paikkojen ostamista Ruissalosäätiöltä huolimatta siitä, että ne olivat muita kalliimpia. Näinhän asia ei tietenkään ollut. Allekirjoittaneen esitys siitä, että pidättäydytään ottamasta yhtään paikkaa kalleimmasta eli Ruissalosäätiöltä hävisi äänestyksessä 7-6.

Hoivasairaanhoidon ostopalveluasia tulee uudelleen terveyslautakunnan käsittelyyn. Silloin katsotaan kuka kannattaa ja mitä. Toivottavaa on myöskin se, että asiasta tiedottaminen on ajan tasalla.
Alpo Lähteenmäki
terveyslautakunnan jäsen (vas)

Lautakunnan pöytäkirjan mukaan päätös oli lopulta yksimielinen. Sitä edelsi kylläkin äänestys, jossa Lähteenmäki muun vasemmiston kannattamana halusi siirtää Liedon Helmen paikat Ruissalo Säätiön sijasta Myllykodille. Olennaisinta lienee kuitenkin se, ettei vasemmistokaan missään vaiheessa vastustanut itse paikkojen viemistä tarjouskilpailun halvimmalta tarjokkaalta.

Hannu Miettunen

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.