Eläkeläisellä tarkan markan elämää

Kun tämä nykyinen elämäntyyli on rakennettu niin, että kaikki maksaa ja eläke silti pysyy samana, niin vaikeita kuukausia laskujen tähden tulee, vaikka kuinka yrittää viettää tarkan markan elämää.

Ja kun vielä täällä kylmässä Suomessa täytyisi saada talvikuukausina lämmintä ylle. Ei auta muuta kuin marssia kirpputorille ja etsiä sieltä, jospa vahingossa joku minun kokoiseni olisi vienyt myyntiin vaatteita, jotka sopisivat päälleni. Talouteni onkin jo pitemmän aikaa tyytynyt kirpparituotteisiin, esim. huonekalut+matot, kaikki nämäkin on kirpputorilta (tai kierrätyksestä) hankittua. Vieläpä pyyhkeet ja tyynyfaarutkin ovat kaikki kirpputorilta.

Sanoohan se Suomen laki, että köyhistä täytyisi huolehtia, mutta eipä se olekaan sama asia mitä kirjoitetaan ja mitä elävässä elämässä tapahtuu.

Nyt on jälleen elämässäni vaikea kuukausi, jolloin laskuja on kertynyt. Eipä auta muu kuin katsoa kevätaurinkoa toivoen, että vielä kerran aurinko paistaisi risukasaankin. Ja että saisin, ilman apua, laskuni maksettua.
Kyynelin kylväjä