Seutulippu vähensi bussivuoroja

TS/Jonny Holmén<br />Seutulippujärjestelmän jälkeiset uudet bussivuorot palvelevat kirjoittajan mukaan entistä huonommin Ruskon ja Vahdon työssäkäyvää väestöä.
TS/Jonny Holmén
Seutulippujärjestelmän jälkeiset uudet bussivuorot palvelevat kirjoittajan mukaan entistä huonommin Ruskon ja Vahdon työssäkäyvää väestöä.

Meille työmatkoillamme säännöllisesti bussia käyttäville vahtolaisille ja ruskolaisille on ilahduttava asia ollut seutulippujärjestelmän tulo kesällä myös tänne, jonka ansiosta matkakulut vähenisivät huomattavasti.

Toive oli, että sen myötä palvelut säilyisivät ainakin ennallaan. Lehdissäkin kirjoiteltiin lisääntyvistä linja-autovuoroista. Toisin kuitenkin kävi. Väitän, että uudet vuorot palvelevat entistä huonommin alueen työssäkäyvää väestöä. Arkivuoroihin en puutu, mutta on myös meitä, jotka työskentelemme jatkuvassa kolmivuorotyössä, oli sitten pyhä tai arki. Kuten sairaalassa, vanhainkodissa ja muissa laitoksissa.

Nyt vaan ei enää kerkiä viikonlopulla töihin seitsemäksi. Lauantaisin pääsee Ruskolta Turkuun varttia vaille seitsemän, jolloin pakosta myöhästyy, sillä useimmiten työmaa ei sijaitse kauppatorin läheisyydessä, vaan matkaa on jatkettava toisella autolla, jonka aikataulu on taas oma lukunsa. Vahdolta jos mielii aikaisin kaupunkiin, se ei enää onnistu bussia käyttäen. Ruskolaisilta taas vietiin aikaisin pyhävuoro pois. Seutulipun merkitys alkaa tässä tapauksessa hävitä taivaan tuuliin, sillä onkin otettava avuksensa taksi, jos ei omista autoa tai ajokorttia. Nykymaailmassa ei voi ilmaantua töihin pari tuntia myöhässä.

On totta, että bussivuorot ovat palvelleet hyvin ainakin meitä ruskolaisia. Vahtolaisilla onkin ollut asia aina huonommin. Iltaisin varsinkin näyttää vuoroja kulkevan edestakaisin. Miksi eivät siis myös aikaiset viikonloppuvuorot (klo 6.05 Ruskolta) saaneet pysyä ennallaan työssäkäymiseen bussia käyttävien avuksi, vaan ne lopetettiin? Onko syy pyhätöiden kalleudessa, kunnanisissä, TLO:n johdossa vaiko aikataulujen laatijoissa? Olisi mukava tietää.
Mennään bussilla