Terveydenhuollossa väärät säästökohteet

Turun terveydenhuollon yksiköissä on huutava pula lääkäreistä, hoitajista ja muusta suoranaiseen potilastyöhön osallistuvasta henkilökunnasta. Nämä ovat kuitenkin ne henkilökuntaresurssit, joihin mielivaltaiset leikkaukset ensisijaisesti kohdistuvat.

Samaan aikaan käsittämättömän moniportaisessa hallinnossa henkilömäärät vain kasvavat. On keskushallintoa, on eri hallintokuntien hallintoa, on tulosalueiden hallintoa ja on yksikköjen hallintoa ja monessa vielä erilaisia päällekkäisiä ja rinnakkaisia johtamismalleja... aikamoinen sillisalaatti koko terveydenhuollon organisaatio.

Missä on pitkäjänteinen motivoiva henkilöstöpolitiikka Turun terveydenhuollosta? Motivoivalla kannustavalla henkilöstöpolitiikalla edesautetaan ammattitaitoisen terveydenhoitotyön jatkumista Turussa.

Nyt tilanne on monissa yksiköissä todella katastrofaalinen. Ihmiset ovat todella loppuun imettyjä ja kuitenkaan lisää henkilökuntaa ei palkata. Sairaslomat ovat kasvussa, vaikka henkilökunta yrittää sinnitellä oman terveytensä uhalla loppuun asti auttaakseen muita.

Missä on päättäjien vastuu?
Hoitajana vuodesta 1983