Kirkko auttamaan
ylivelkaantuneita

Olen lukenut lehdistä, että kirkko on osoittanut joitain elonmerkkejä. Kirkon suunnalta on otettu kantaa maamme ylivelkaantuneitten puolesta. Kirkon tietojen mukaan Suomessa on jopa 300 000 ylivelkaantunutta, jotka joutuvat elämään loppuelämänsä velkavankeudessa.

Osa liikaa velkaantuneista on ajautunut tilanteeseen täysin omasta syystään, osa takaamalla omaistensa tai muiden läheistensä lainoja. Jotkut ovat ajautuneet tilanteeseen oltuaan hyvässä työpaikassa vuosia, mutta jouduttuaan työttömäksi laman aikana, osa jouduttuaan kahden asunnon loukkuun. Tarinoita joutumisesta velkavankeuteen on tuhansia, ja näitä kirkko on nyt kerännyt yhteen. Miksi vasta nyt? Olisiko ollut aihetta jo kymmenen vuotta sitten?

Kun kirkko on nostanut kissan pöydälle ja ottanut asian esille herää kysymys, onko se itse tehnyt tarpeeksi? Ruoka-apua on annettu, mutta riittääkö yksin se?

Mielestäni se ei riitä ja kun tunnetusti valtio ei anna verojansa anteeksi, miksei kirkko voisi tehdä niin ja näyttää esimerkkiä jostain konkreettisesta ja inhimillisestä.

Todella isosta asiasta kirkolle ei ole kysymys, mutta joillekin ihmisille jokainen markka tuo helpotusta elämään.
Sepi