Autoilijoiden käytös ihmetyttää

TS/Veikko Wahlroos<br />Monille autoilijoille autokoulujen autot näyttävät olevan kuin punainen vaate. Miksi ihmeessä?, kysyy kirjoittaja.
TS/Veikko Wahlroos
Monille autoilijoille autokoulujen autot näyttävät olevan kuin punainen vaate. Miksi ihmeessä?, kysyy kirjoittaja.

Olen seurannut autoilijoiden ajotapaa Turun keskustan alueella opetellessani itse ajamaan. Monille autoilijoille autokoulujen autot näyttävät olevan kuin punainen vaate. Miksi ihmeessä?

Ajotunnit ovat yleensä päiväsaikaan ja nopeusrajoitus kaupunkialueella on 40 km/h, jota autokoulujen autot noudattavat (ja kaikkien muidenkin pitäisi). Mikä saa autoilijat ohittamaan röyhkeästi (rikkoen nopeusrajoituksia), soittamaan torvea ja heristämään nyrkkiä? Luulenpa, että vain , koska kyseessä on autokoulun auto. Onneksi on ihania poikkeuksia, jotka antavat tietä ja ovat ymmärtäväisiä.

Haluaisinkin, että kaikki autoilijat muistelisivat omaa autokouluaikaansa ja pohtisivat (ja ehkä jopa muuttaisivat) omaa ajotapaansa. Jos jollakulla on riittävän perusteltu syy autoilijoiden ihmetystä herättävälle käyttäytymiselle, haluaisin sen mielelläni kuulla.

Kiireeseen on turha vedota, sillä kaupunkialueella on liikennevalot ja nopeusrajoitukset, joten yksi ohitus ei säästä kuin korkeintaan 10 sekuntia.
Autokoulutettava 17-vuotias