Järkiperusteita ei löydy

Kai Nurminen, kiistaton ykköshyökkääjä, luonnehtii kirjoittaja.
Kai Nurminen, kiistaton ykköshyökkääjä, luonnehtii kirjoittaja.

Onko Suomen jääkiekkomaajoukkueen johto kulkenut koko kauden laput silmillä vai miten on selitettävissä Suomen kiistattoman ykköshyökkääjän Kai Nurmisen jättäminen ulos MM-joukkueesta? Jos Aravirta on todellakin sitä mieltä, että Kaitsun näytöt eivät riitä maajoukkueeseen, voisi kai kysyä, että mikä sitten riittää!

Monet kiekkoilun ystävät ovatkin ihmetelleet, mitä Nurmisen olisi vielä pitänyt tehdä paremmin ja täydellisemmin maajoukkuepaikan saavuttamiseksi. Aravirta ei ole päätöstään paljon perustellut ja sen ymmärtää hyvin, sillä eihän sille järkiperusteita löydykään.

Pakostakin tulee mieleen, että takana ovat jotkin vanhat henkilökohtaiset kaunat tai ristiriidat. Jos "herne" on joskus mennyt nenään, pitää ammattimaisen päävalmentajan pystyä tämä ylittämään ja unohtamaan.

Joukkueen etu ja MM-kisoissa menestyminen menevät kaiken muun edelle ja Nurmisen ulosjättäminen ei varmasti tätä tavoitetta edistä.

Jos Nurmisen pelitaidoissa tai -asenteessa on Aravirran mielestä jotain korjattavaa, miksi hänelle ei edes annettu mahdollisuutta todistaa näitä väitteitä vääriksi ja osallistua kisoja edeltäviin Ruotsi-otteluihin.

Kahden, kolmen maalin jälkeen Kaitsua olisi ollut vaikea enää syrjäyttää joukkueesta. Siinä onkin ehkä syy siihen, miksi Aravirta ei Nurmiselle tätä tilaisuutta halunnut tai uskaltanut antaa.
Naamakerroinko ratkaisee?