Positiivista asennetta
kesätyöpaikan hakuun

Niina Pulkkinen, opiskelija hänkin, kirjoitti tällä palstalla omista kesätyön hakuun liittyvistä kokemuksistaan (TS 19.4.) Ymmärrän, että aina ei ole helppoa saada työtä, mutta ymmärrän kyllä osan syistäkin. Aina se, että olisit "huippukoulutettu" ei auta saamaan työpaikkaa, päinvastoin. Tiedän aika monta tapausta, jotka ovat opiskelleet niinkin paljon, että käytäntö on siinä jossain vaiheessa jäänyt kokonaan unholaan. Vakiokommentti on "mutta kun kirja sanoi näin". Tiedänpä tapauksia, jossa juuri koulusta valmistuneelle on työnhaussa sanottu, että "olet liian koulutettu."

Suhteilla on pelattu työnhaussa kautta aikojen. Kaikki eivät kehtaa niitä noin vain käyttää, mutta suurin osa suhteita omaavista saa takuulla työpaikan. Asia on vähän niin ja näin, itselläni ei ole mitään sitä vastaan, enkä kuulu pahemmin niihin, jotka suhteitaan käyttävät, minä kun haluan päteä juuri sellaisena kuin olen.

Mitä tulee siihen, että työnantajat ottavat viime kesän työntekijöitä, on erittäin ymmärrettavää. On helppoa palkata tuttu henkilö, sillä hän tietää mitä tekee ja työnantajallekin jää aikaa muuhun kuin uuden työntekijän kouluttamiseen.

Jossain vaiheessa kiertokulku katkeaa, tottakai. Kuvio vaan valitettavasti menee juuri niin, että työn saadaksesi sinulla pitäisi olla työkokemusta, mutta työkokemusta on vaikea saada, kun ei ole paikkaa mistä sitä hankkia.

Toivotan kaikille opiskelijoille tsemppiä ja positiivista asennetta, yritys palkitaan varmasti ja jostain löytyy työpaikka. Omasta aktiivisuudesta se on aika paljon kiinni. En kuitenkaan missään nimessä tarkoita, ettei opiskelu kannata, siinäkin vain liika on joskus liikaa.

Olisi tietysti kiva kuulla työnantajan näkemys asiasta.
Positiivinen opiskelija