Aho kansainvälisten
suhteiden luojana

Äänestäessämme ehdokkaita eduskuntaan toivomme tietysti heidän ajavan maamme intressejä parhaalla mahdollisella tavalla. Tehtäväänsä varten jokainen edustaja on saanut koulutuksensa aikanaan. Se ei kuitenkaan takaa kaikkitietäväisyyttä, vaan heidän (ja meidän) on hyvä huolehtia henkisestä pääomamme ylläpidosta ja kehityksestä.

Esimerkiksi Nokian ja Soneran menestystarinoihin liittyy paljon henkilökohtaisia kansainvälisiä kontakteja, joita ilman ainuttakaan ulkomaan kauppaa ei olisi näille yrityksille syntynyt.

Myös politiikassa on kyse kilpailusta, selviytymisestä ja ihmissuhteista. Suomen kaikkien aikojen nuorimpana pääministerinä toiminut Esko Aho olisi luennoitsijana vertaansa vailla tuleville politiikan vaikuttajille ympäri maailmaa ainutlaatuisessa amerikkalaisessa yliopistossa. Hänen kouluttamishalunsa on osoitus dynaamisesta kehityksen halusta. Eräiden mielestä Eskon pitäisi lykätä opiskelunsa seuraavalle eduskuntakaudelle. Minkä takia hänen pitäisi pitää neljän vuoden tauko eduskunnasta seitsemän kuukauden virkavapaan takia?

Tiedotusvälineet kertoivat Isossa-Britanniassa Tony Blairin vaimon kannanotosta, jossa hän mainitsi toisen Euroopan unionin maan pääministerin Paavo Lipposen pitämän isyysloman olevan hyvä esimerkki kenelle isälle tahansa. Suomi kesti pääministerinsä poissaolon. Jos eduskunta kuitenkin pelkää Suomen kaatuvan Ahon poissaollessa, voivathan kansanedustaja-kollegat kysyä tämän mielipidettä tärkeissä asioissa silloinkin.
Victor Turhanen
Kemian opiskelija
Masku