Urheilu synnyttää
veljeyttä

Assistentti Pekka Riekkisellä on rasismista perin akateeminen kuva (TS 14.4.). Urheilusta epäilläkseni hänellä ei ole mitään tietoa. Yhteydestään irrotettu, rasistiseksi syytetty kommentti kuvaa pikemminkin sitä kaveruutta tai sanoisinko veljeyttä, jota urheilu säännöllisesti synnyttää sen harrastajissa.

Luuletko, humanisti Riekkinen, että mustat pojat eivät revi huumoria lakananvärisistä äheltäjistä, jotka puskevat tyhmää rautaa ylös ja sitten suorituksen jälkeen ovat niin hitaita etteivät vessaan ehdi.

"Pehmeä pää mustalla miehellä" tarkoitti tässä yhteydessä tosiasiaa, jonka mukaan afrikkalainen lihas on kimmoisa, ja täten harmi kyllä ylivertainen useimmissa urheilullisissa koitoksissa. Jotkin lajit kuitenkin on lohdutukseksi jätetty 'meikäläisille'; Kivunsietokykyä yksitotisesti vaativat lajit eroavat selvästi, penkkiurheilija Riekkinen, samban encoren, satasen pyrähdyksen tai korkeushyppyriman ylittämisen suhteen harjoitusmenetelmissä ja filosofiassa.

Joten olkaamme tasa-arvoisia, älkäämme aliarvioiko mustaa miestä huumorintajuttomaksi hoidokiksi. Itse tunnen monta eriasteisen tummaa poikaa ja voin vakuuttaa, että olemme erilaisia ja että jaksamme muistuttaa toisiamme siitä...

Muuten tietenkin alueuutisissa eetteriin päässyt kommentti edellytti kuulijalta ehkä liian erikoistunutta valveutumista tässä ei-niin-akateemisessa asiassa.
Vahva Mies Siviilissä