Mihin menevät
kaikki veromarkat

Miten on mahdollista, että Suomessa, jossa on EU:n keskiarvoa huomattavasti korkeampi kokonaisveroaste, eri yhteiskunnalliset palvelutoiminnot kärsivät jatkuvasti varojen puutteesta? Puutteesta kertovat terveydenhuollon jonot, päiväkotien tila- ja henkilöstöpula, vanhustenhoito, poliisin virkojen täyttämättä jättäminen, teiden huono kunto jne.

Mihin ne kaikki työllä ja tuskalla maksetut veromarkat joutuvat?

Selitystä ei välttämättä tarvitse hakea kovin kaukaa. Turun kaupungin koheltaminen on yksi esimerkki; rakennetaan kompostori sekä kirurginen sairaala ja kun näitä pitäisi sitten alkaa käyttää niin toinen ei toimi ja toiseen ei ole varaa palkata henkilökuntaa! Kauhulla odotan aikaa kun Kakolanmäki alkaa antaa elonmerkkejä itsestään.

Mielestäni joka käytetty veromarkka tulisi käydä huolella läpi ja tutkia missä on klappia koska sitä on näillä systeemeillä pakko olla ja paljon. Miksei esimerkiksi terveydenhuoltopalveluja yksityistetä tai kilpailuteta kuten busseja? Tällöin saattaisi tosin käydä niin että moni hallintobyrokraatti jäisi ilman töitä ja sitä me veronmaksajat emme haluaisi, emmehän?
Marko Ekman
väsynyt veronmaksaja, Turku