Diabeetikoille riittävästi hoitovälineitä

Turussa päättäjät ovat määränneet terveyskeskuksia rajoittamaan diabeetikoille ilmaiseksi jaettavien insuliinineulojen ja testiliuskojen määrää siten etteivät ne riitä välttämättömien pistos- ja testimäärien tekemiseen. Esimerkiksi lansetteja ei saa ollenkaan vaan ne pitää ostaa itse.

On jopa lääkäreitä, joiden mielestä kertakäyttöneuloja voi käyttää useita kertoja. Nämä neulathan ovat kertakäyttöisiä ja ohjeiden mukaan pitää joka kerta käyttää uutta steriilineulaa kun pistää insuliinia. Onhan sellaisiakin diabeetikkoja jotka käyttävät vuorokaudessa kahta eri insuliinia. Kerran käytetty neula ei enää ole steriili ja sitä paitsi neulat tylsyvät ja saattaahan neula vääntyäkin. Voi myös käydä niin että joku "pöpö" joutuu uudelleen käytetyn neulan mukaan pistoskohtaan.

Sokeritasapainon seurantaan eivät liuskat riitä koska joskus joutuu jopa samana päivänä suorittamaan useita testejä. Mikäli sokeritasapaino ei ole kunnossa tilanne johtaa siihen, että mittauksia joudutaan suorittamaan normaalia useammin.

Hyvät päättäjät herätkää ja antakaa diabeetikoille riittävästi hoitovälineitä, ettei niitä joudu itse maksamaan. Tällä tavalla säästetään hoitopäiviä ja sairaalapaikkoja. Olisitteko itse valmiit käyttämään samaa neulaa useita kertoja.

Olen kuullut että narkomaaneille aloitetaan puhtaiden ruiskujen ilmaisjakelu - tämä ei mahdu minun päähäni.
Diabeetikko