Tuomiokirkon ympäristössä
kaikki autoilu kiellettävä

TS/Jyrki Valkama<br />Tuomiokirkon edusta pitäisi kirjoittajan mielestä rauhoittaa kaikelta liikenteeltä.
TS/Jyrki Valkama
Tuomiokirkon edusta pitäisi kirjoittajan mielestä rauhoittaa kaikelta liikenteeltä.

Pian siirrytään hienoon ratkaisuun (?), jossa vain bussit ja taksit saavat ajaa Turun tuomiokirkon ohi. Tämä takaa bussien kilpailukyvyn yhä lisääntyvään henkilöautoiluun, joka kasvaa keskustassa 20 prosenttia vuodessa....

Onko kukaan ajatellut, että ratkaisu on täysin epäonnistunut ja erittäin epäviihtyisä kaupunkilaisille eikä se edistä bussien kilpailukykyä kuin pari minuuttia. Lisäksi se pilaa arvokkaan maiseman, jossa voisi olla kesällä kahviloita ja muuta toimintaa. Kaikki turkulaiset tietävät kuinka epäviihtyisä on esimerkiksi Eerinkinkadun pätkä, jossa saavat ajaa kaikki muut paitsi henkilöautot.

Kuka valvoo henkilöautojen kilpailukykyä? Tosi asia on se, että suuri osa autoilijoista on jo siirtynyt marketeihin ja sinne kasvu jatkuu, ei keskustaan, jossa ei vieläkään ole parkkitiloja ja koko ajan henkilöautoliikennettä rajoitetaan lisää. Turussa on edelleen ihmeellinen käsitys, että yksityisautoilu on turhaa ja sitä on rajoitettava bussien kustannuksella.

Olisi mukava tietää onko missään maassa näin saatu toimiva ja viihtyisä keskusta? Kiinassako? Bussit pääsevät hyvin kääntymään Hämeentieltä Uudenmaankadulle, kunhan vedetään Uudenmaankadun liikennevaloja 10 metriä taaksepäin joen suuntaan. Tuomiokirkon alue on pyhitettävä välittömästi ihmisille.

Kuka valvoo liikennelaitoksen hankintoja, mm. uusia hienoja busseja, jotka koko ajan pitenevät - monille olisi riittänyt vanhat "keltaiset vaarat". Onko kaupungilla varaa näihin investointeihin? Tarvitsemmeko me maailman hienoimmat bussit?
Efesos