Ammattitaidon menetys
synnytyksen yhteydessä

On paljon puhuttu, kuinka naiset eivät uskalla olla poissa työstä lapsen sairauden takia enimmäkseen työtovereiden paheksunnan vuoksi. Itse olen kahden 2- ja 4-vuotiaan lapsen äiti. Olen nyt ollut reilun puoli vuotta työssä ja neljä päivää pois työstä lasten sairauksien takia. Ja tämän takia olen nyt huono työntekijä. Kun on kyse uudesta vastuusta työympäristössä, niin minulta ei edes kysytä olisinko kiinnostunut, koska enhän minä enää voi ottaa vastuullisia hommia, olisinhan aina pois.

Jo ajattelutapa pienten lasten äideistä on negatiivinen. Aivan kuten lihavia ihmisiä pidetään jo valmiiksi itsekurittomina ja löysinä. Ei saisi missään poiketa dynaamisesta uraputkinaisesta tai miehestä. Heti sinut leimataan ammattitaidottomaksi ja huonoksi työntekijäksi.

Kun olin ensimmäisen kerran pois työstä, työnantajani alkoi heti ehdotella hoitovapaalle jäämistä. Olisin ymmärtänyt kyllä ehdottelut, jos poissaoloja olisi ollut paljon. Onko nykyään velvollisuus jäädä hoitovapaalle kunnes lapsi täyttää kolme vuotta? Eikö äiti saa tehdä valintaa ja eikö äiti saa käyttää oikeuttaan hoitaa sairasta lastaan?

Ei ole helppoa olla äiti nykyaikana, jos ei ollut ennenkään. Puhutaan koko ajan lasten pahoinvoinnista ja veronmaksajien tekemisestä lisää. Toisaalta koko ajan vaaditaan tekemään pitkää päivää ja hoidattamaan sairaat lapset vierailla keikkatyöläisillä. Onko sairaalle lapselle hyvä, jos joku vieras häntä hoitaa? Kaikilla ei ole mummorinkiä turvana, saattavat olla itse vielä työelämässä.

Työpaikassani on enemmistö naisia, luulin heidän ymmärtävän vaan toisin kävi. Luultavasti takana on taas se perisuomalainen kateus, kun ei minulla ole ollut tuollaista oikeutta niin en kyllä anna sinunkaan siitä nauttia.

Joka tapauksessa olen onnellinen äiti, en varmaan tätä kaikkea jaksaisikaan ellei minulla olisi muutakin ajateltavaa kuin tämä työ.
Pakotetaanko minut hoitovapaalle?!