Pikavuoroja Paraisille

Paraisilla on seurattu tyytyväisyydellä joukkoliikenteen kehitystä viime aikoina. Liikenteessä olevien linja-autojen taso on silmin nähden parantunut Vainion liikenteen otettua liikennöinnin haltuunsa. Heinäkuussa odotamme seutulipun tulevan käyttöön, mikä tekee joukkoliikenteestä entistä kilpailukykyisempää henkilöautoliikenteeseen verrattuna. Lopullinen läpimurto olisi odotettavissa, jos Vainion liikenne ottaisi käyttöönsä pikavuorot.

Kaarina sight-seeing kun ei tahdo kiehtoa työmatkaliikenteen käyttäjiä. Aika lyhentyisi huomattavasti, jos otettaisiin käyttöön pikavuoro, joka kulkisi Kalkkitien sijasta Saaristotien kautta ja pysähtyisi Paraisilla ainoastaan Kalkkitien- ja Lielahdentien risteyksissä sekä Kaarinassa Empon, Hotelli Kivitaskun sekä Piispanristin pysäkeillä.

Kyseeseen tulisi vain 1-2 vuoroa aamuisin ja iltaisin sovitettuna työmatkaliikenteen tarpeisiin. Etu kuitenkin menetettäisiin, jos tämä toteutettaisiin ottamalla käyttöön 12 markan pikavuorolisä.

Toinen asia tietenkin olisi, jos seutulipun kompensaationa Paraisten kaupunki olisi valmis korvaamaan liikennöijälle myös pikavuorosta normaalisti tulevan lisätaksan. Toivoisin, että Vainion liikenne ottaisi kantaa ideaan, vaikka sen kanta olisi kielteinen. Voisiko pikavuoroja edes kokeilla?
Jarmo Kallinen
Parainen-Raisio-Parainen