Eduskunnassa tilaa,
sairaaloissa ahdasta

Eduskunta uhoaa jatkuvasti tarvetta rakentaa lisätiloja kun on niin ahdasta. Käytyäni talossa useammankin kerran tutustumassa istuntoon ei ahtaus ole ollut läsnä, tuskin edustajatkaan. Kaikki ovat ehkä tuppautuneet peräkammareihin, että ahtaus saataisiin todistettua?

Niinpä suuret tyhjyyttään kaikuvat käytävät ja salit ilman minkäänlaista käyttöä todistavat toista. Lehtereiltä näkyy montussa lähes parisataa tyhjää tuolia. Suorat tv-lähetykset istuntosalista todistavat tämän saman kerta toisensa jälkeen.

Sekö on istunto? Mahtaako vika olla tuoleissa kun ne harvatkin, jotka siellä käväisevät, jaksavat tuskin puolta tuntia kauempaa istahtua selata ikävystyneen arvokkaana papereitaan kun jo tulee "pakottava tarve" muualle. Vai siinäkö vika onkin, ettei ole mukavaa ikävystyä moukkien nähden?

Toisaalla on rakennettu ja varustettu sairaaloita, koulutettu tohtoreita liukuhihnalta, mutta siitä huolimatta köyhä ja sairas vanhus saa usein maata käytävän reunalla huterien sermien takana odottamassa kandin kopautusta.

Synnytysosastoja on suurin kustannuksin saneerattu ja organisoitu, mutta potilashuoneissa äidit vauvoineen toipuvat päivän pari synnytyksestä, kahden huoneessa viisi. Kahden ihmisen työt tekevä, ylirasittunut hoitaja menettää malttinsa viimeistään siinä vaiheessa kun vierailevat omaisetkin törmäävät siihen persialaisen torin ahtauteen. Tämäkin, että rakennetaan ja varustetaan hornetintasoisia sairaalaosastoja näyttöä varten osoittaa, että päättäjiämme vaivaa vastuuton megalomania monella tasolla.
Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten