Lahjaksi rahaa

Nyt on jälleen tullut tavaksi juhlia merkkipäiviä enemmän kuin takavuosina. Lahjojen ostaminen on ymmärrettävästi vaikeaa ja niinpä ollaankin siirrytty enemmän lahjakorttilinjalle. Eikä siinä mitään pahaa olekaan, mutta kun otettaisiin huomioon erinäisiä asioita.

Se, että ostetaan lahjakortti johonkin määrättyyn liikkeeseen, on hankala juttu. Siinä juhlien jälkeen huomaa omistavansa ehkä viisi lahjakorttia kultasepänliikkeeseen (kaikki eri liikkeisiin ? 200 mk), muutaman matkalahjakortin (myös eri matkatoimistoihin) ja lahjakortin paikalliseen osuuskauppaan. Jos kaikki olisivat esim. pankkisekkejä, voisi rahan hyödyntää esimerkiksi johonkin todella tarpeelliseen esineeseen tai asiaan. Voisi käyttää vaikka juhliensa kustannusten kuittaamiseen, mutta...

Mitä kultasepänliikkeestä tarvitsee henkilö, joka on jo eläkeiässä, eikä tarvitse pikkurihkamaa eikä ole varaa maksaa itse lisää arvotavarasta. Matkatkin ostaisin mielelläni sieltä mistä saan edullisimmat. Silti olen sitä mieltä, että kannattaa juhlia vuosiaan - runsaitakin. Muistot niistä ovat ihania.
Ostanko kellooni hihnan?