Usko, toivo, pakkaus

Päivittäisostoksia tehdessä kannattaa käyttää kauppakassia. On käsittämätöntä kuinka useimmat kaupat rahastavat asiakkaitaan myymällä heille mainosmuovikassejaan, jotka sittemmin - useimmiten - päätyvät roskapusseiksi. Tokihan siinä on edes se hyvä puoli, että "mainoskassi" on käytettävissä kahteen tarkoitukseen, ostosten kotiin kantamiseen ja pakkaus- ym. materiaalin kaatopaikoille tai jätteenpolttolaitokselle toimittamiseen.

Kaupoissa asioidessani olen huomannut, että hedelmä- ja vihannestiskien läheisyydessä on rullakaupalla pieniä muovipusseja sankoineen kaikkineen. Käytän näitä ilmaispusseja silloin tällöin pikkuostosten kuljetukseen, varsinkin jos vakituinen kauppakassini on jäänyt kotiin.

Kun jäät lähtevät, voin käyttää näitä hedelmäpusseja kalareissuillani, lähinnä onkikaloille. Tulevilla sieniretkillä, syksymmällä, nämä pussit ovat erittäin käyttökelpoisia.

Monenlaiset muovirasiat soveltuvat mainiosti uusiokäyttöön esim. pakasterasioina. Sitäkin puuhaa on tullut harrastettua - ja ruoka on "suussa sulavaa"!
Matti Hiltunen