Erikoislukiot pannaan?

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina 21.3. opetusministeriön hyljänneen kaikki sinne lähetetyt erikoislukioluvat. Hylkäysperusteena oli joko se, että erityistehtävän saaneiden lukioiden määrä on tarkoitus pitää pääosin ennallaan, tai se, että valtion lukio-opetuksen määrärahat ovat niukat. Erikoislupaa hakeneiden joukossa oli myös Turun Kupittaan lukio, mistä olisi tullut informaatioteknologia- ja medialukio.

Tässä vaiheessa tulee kuitenkin mieleen, mitä ajattelevat peruskoulun päättöluokkalaiset, jotka ovat hakeneet Kupittaan erikoislukiolinjalle, mutta luvattua ei kuitenkaan ole tulossa. Lääninhallituksen kevään 2000 yhteishakuohjevihkosessa Kupittaan erikoislukiolinjalle on oma hakunumero ja alin keskiarvoraja. Miten käy kouluun hakijalle? Sijoitetaanko hänet lukion normaalilinjalle, vai suoraan toiseen hakupaikkaan?

Lehdessä olleen uutisen mukaan opetusministeriössä katsotaan, että kaikkien lukioiden olisi pitänyt tajuta, ettei uusia lupia tipu. Ehkä on näin, mutta koululainen ei ehkä osaa aavistaa, että näinkin mittavia muutoksia voi vielä tulevaan opiskelupaikkaan tulla.
Erno Selänne, puh.joht.
Turun oppilaskunnat -
Åbo elevkårer ry