Mihin menevät
kaikki valtion rahat

Kansanedustaja Janina Andersson puhui TS Extran (26.2.) haastattelussa, että kansanedustajat tarvitsisivat sijaisia esimerkiksi äitiyslomien ajaksi. Jokaisella kansanedustajalla on jo henkilökohtainen avustaja, kyllä sen pitäisi riittää koska alemmallakaan tasolla ei ole varaa palkata sijaisia. Eikö nuoren kansanedustajaäidin tulisikin ajatella kansan etua? Eikö se olisi etenkin lasten- ja terveydenhuollon tukemista?

Itse olen kotona lasten kanssa. Meille neuvolapalvelu on tärkeää ja olennaista, mutta kuitenkaan Turun kaupungilla ei ole varaa hoitaa palvelua kokonaisvaltaisesti, sillä terveydenhoitajien vuosi- tai sairaslomien ajaksi ei palkata sijaista. Tähän on syynä kaiketi yleinen säästäminen kaupungissa, koska valtiolta ei riitä varoja muun muassa kaupunkien terveydenhuollon tukemiseen.

Siksi kysynkin; mihin valtion varat menevät koska se koko ajan yksityistää ja realisoi omaisuuttaan ja supistaa valtionosuuksia kuntasektorille päin? Turkukin sulkee kaikki terveysasemansa kuukaudeksi ensi kesänä.

Näin ruohonjuuritasolta katsottuna valtion varat kaiketi menevät kansanedustajien ja heidän avustajiensa sekä EU-virkamiesten palkkoihin ja kuluihin.
Kahden pienen lapsen äiti