Omat eväät
suurtansseihin

Taas valmistaudutaan Elysee-hallin suurtanssiaisiin. Tanssijat täyttävät hallin ja tunnelma on nautittavaa. Juotavaakin on tarjolla niin runsaasti ja monipuolisesti, ettei jano pääse yllättämään.

Mutta tanssiessa tulee myös nälkä, varsinkin jos aikoo olla tanssimassa illasta aamuun. Kaikki eivät mahdu, eivätkä haluakaan hallin ravintolaan syömään. Vaan mitäpä on tarjolla muuta: varsin jääkiekkomaiset miehiset purtavat. On suorastaan surkuhupaisa näky, kun juhlapuinen daami järsii kananuijaa tai jyystää lähes pivostaan rasvasta tirisevää pizzapalaa.

Olen ymmärtänyt, että hallilla on joku nimetty ravintoloitsija joka vastaa hallin tarjoiluista. Mistä kiikastaa, että mielikuvitus tai taidot eivät ulotu grillikioskitason tarjottavaa ylemmäksi? Missä ovat tyylikkäät snack-palat tms, joita voisi nauttia viinin kera? Vai pitääkö ottaa omat eväät mukaan ja istua välillä piknikille?

Toinen harmittava asia on, että vuodesta toiseen tanssilattialla estradin edessä on seisoskelijoiden joukko, jotka haittaavat tanssijoiden liikkumista. Miten se itsepintainen ryhmä saataisiin pois lattialta? Jos haluaa vain kuunnella musiikkia, siihen on yllin kyllin istumapaikkoja. Järjestäjät ovat tietysti hienotunteisia, eivätkä haluaisi osoitella ketään. Olisikin keksittävä jotain vaikka rautalangasta, kun suomalaisen jääräpään ominaisuuksiin ei kuulu itse huomata haitantekoaan.
Juhlitaan