Aurajoki loistaa ankeuden keskellä

Yllätyksekseni luin nimimerkin "Järjen Valo" purkauksen yhteisten veromarkkojen tuhlauksesta Aurajoen valaistukseen - jokihan on valaistuine puineen yksi kaupungin palkitsevimmista hankkeista pitkään aikaan.

Olen mielenkiinnolla seurannut yleisönosastojen tunteenpurkauksia ja näkemyksiä siitä, kuinka yhteiset veromarkat poikkeuksetta pitäisi sijoittaa ainoastaan terveydenhuoltoon, lapsiin ja vanhuksiin sekä vähäosaisten tukemiseen. Edellämainittuja kohteita lainkaan väheksymättä ja pohjoismaista yhteiskuntamallia kannattaen ei kuitenkaan pidä unohtaa, että jokaisella veronmaksajalla on myös oikeus nauttia maksetuista veromarkoista tavalla jos toisella.

Annan mielelläni osan veromarkoistani tulonsiirtona lapsiperheille päiväkotien ylläpitoon sekä vanhustenkoteihin sekä terveyskeskuksien ylläpitoon, mutta olematta täysin itsekäs - vaikkakin lapseton ja hyväpalkkainen (lue: runsaasti tulonsiirtoja korkealla veroprosentilla rahoittava) - kaupunkilainen tunnen suurta mielihyvää sekä ylpeyttä historiallista kaupunkiani kohtaan kävellessäni päivittäin syystalven ankeudessa loistavan Aurajoen rannoilla.

Eihän joki ole vain loputon kesäinen keinuva olutterassi vaan kaikkien kaupunkilaisten ympärivuotinen ilonlähde. Hyvä mieli ei elä vain leivästä; jos ei sirkushuveja veromarkoilla niin ainakin sydämen pysäyttäviä maisemia!
Valoa kansalle joka - sananmukaisesti - pimeydessä vaeltaa