Huligaaneja
kiekkokatsomossa

Meitä oli neljän hengen ryhmä katsomassa 19.11. TPS-Jokerit -jääkiekko-ottelua. Palloseuran uljasta 5-0 voittoa sekä meidän ja ainakin 50:n muun katsojan mieltä himmensi Elysee Arenan järjestysmiesten luokaton työskentely ja riittämättömyys.

Istuimme D 1 -katsomossa, ja alapuolellamme oli noin parinkymmenen Jokeri-huligaanin joukkio. Nämä kansalaiset olivat koko ajan seisaallaan, estäen meitä takana olevia näkemästä kentälle.

Ensimmäisellä erätauolla otin yhteyttä info-palvelupisteen kautta järjestysmiehiin selittäen tilanteen. Vastaukseksi sain: "Täällä on yli 10 000 katsojaa ja muuallakin on järjestyshäiriöitä. Kai näit, kun kävimme sanomassa ja kun poistuimme, homma jatkui taas."

Toisessa erässä järjestysmiehiä oli neljä kappaletta paikalla, katselivat sivusta ja poistivat yhden rähinöitsijän. Poliisipartio kävi kerran ja seurasi tilannetta noin minuutin. Silloin huligaanit istuivat, ja kun nousivat, poliisi otti yhden mukaansa. Sen jälkeen poliiseja ei näkynyt. Tätä farssia se oli koko loppuajan.

Ihmetyttää, miksi järjestysmiehiä ei ollut normaalimiehitystä enemmän. Tosiasia kun on, että Jokeri- ja HIFK-fanit aiheuttavat järjestyshäiriöitä melkein poikkeuksetta, kun kyseiset seurat ovat ottamassa täällä turpaansa.
E. Eteläniemi