Aurajoen valaistus piristää

TS/Riitta Salmi<br />Kirjoittaja uskoo, että Aurajoen valaistuksella voi olla jopa terapeuttista vaikutusta.
TS/Riitta Salmi
Kirjoittaja uskoo, että Aurajoen valaistuksella voi olla jopa terapeuttista vaikutusta.

Vastineena keskiviikon mielipidepalstalla olevalle kirjoitukselle Turun riittävistä valoista haluan omasta puolestani kiittää niitä päättäjiä, jotka ovat saaneet Aurajoen rannat uskomattoman kauniiksi juuri iltavalaistusta muokkaamalla. En tiedä mitä kyseinen hankinta on tullut maksamaan, mutta uskon, että monien turkulaisten mielestä se on ollut hintansa väärtti.

Kyllä kaupunkimme kireä rahatilanne on jokaisen tiedossa, mutta toisin kuin nimimerkki "järjen valo", olen sitä mieltä, että kaupungin viihtyvyydellä ja sen parantamisella voi olla jopa terapeuttista vaikutusta kaupunkilaisten terveyteen. Puhutaanhan nykyisin jo paljon valoterapian vaikutuksesta syysdepressioon.

Olen kuitenkin osittain samaa mieltä siitä, että "allzuviel ist ungesund", niinkuin vanha lehtorini Ilmari Lahti aikanaan tapasi sanoa, ja varoittaisinkin päättäjiä hurjastelemasta toispuolt jokke toispuol tähtäävillä lasersäteillä tai matkimalla Turun torilla Helsingin asemaravintolan WC:n valosävyjä. Siinä voi "järjenkin valo"himmentyä.

Toivottavasti joulukiireiset kaupunkilaiset voisivat hetkeksi käydä hoitamassa itseään Aurajoen rannan iltavalaistuksessa. Elleivät ehdi, niin tekeehän näkymä muun Suomen asukkaat ainakin kateellisiksi, mikä puolestaan saa synkät mielemme valaistumaan.
Pentti Arvela
eläkeläinen