TPS:n otteluissa
altistuu kuulovauriolle

Turun Sanomissa (12.11.99) oli juttu, jonka mukaan korvien soimisesta eli tinnituksesta kärsivien määrä on nousussa. Syyksi todetaan väestön ikääntymisen lisäksi erityisesti ympäristön melusaaste ja nuorilla altistuminen kovalle diskomusiikille.

Tällaisesta kohtuuttomasta melusaasteesta joutuvat vastoin omaa tahtoaan kärsimään tuhannet turkulaiset jääkiekon ystävät TPS:n otteluissa Elysee Areenalla. Erityisesti Lukko-ottelussa melu oli taas korviasärkevää.

Kuka on se diskomusiikin ihailija, joka nämä desibelit Areenan ämyreihin säätää ja pyrkii tekemään tuhansista turkulaisista korvasairaita? Hän on ehdottomasti väärässä paikassa, sillä ei yleisön tarkoituksena ole tulla diskoon vaan seuraamaan TPS:n jääkiekko-ottelua. Tunnelman luo TPS:n hyvä peli ja kohtuullisella volyymilla soitettu Hunajata-biisi, eikä diskometeli.

Koska jutun mukaan tinnitukseen ei löydy lääkettä eikä varsinaista hoitoa, kohtuuttoman melusaasteen aiheuttaja on vastuussa tietoisesta koko yleisön altistamisesta vaikealle kuulo-ongelmalle.
Kausikorttilaispari