Kela on kuin valtio valtiossa

MOT -tv-ohjelma näytti Suomen kansalle selvän kuvan miten Kela toimii. Esimakua tästä ovat saaneet tuhannet eläkeläiset, joilta Kela karhuaa takaisin liikaa maksettuja eläkkeitä. Uskomatonta silloin kun Kela on itse tehnyt päätökset näistä eläkkeistä ja virheellisesti. Virheen tekijä yleensä saa itse maksaa viulut, mutta valtio valtiossa on toinen juttu.

Kelan johtajien kieltäytyminen tv-haastatteluun kertoi juuri samaa kuvaa, meitä ei kukaan määrää, ei edes eduskunta.

Mikäli pääjohtajan terveydenhoito esti häntä ko. tilaisuuteen, olisi hän voinut määrätä varamiehensä vastaan MOT-ohjelman kysymyksiin. Erittäin kummalliselta tuntui myös atk-laitehankinnoista vastaavan johtajan kieltäytyminen.

Seuraavan päivän iltana kuitenkin niin pääjohtaja kuin apulaisjohtaja joutuivat tulemaan esiin, kumpikaan ei ainakaan allekirjoittanutta vakuuttanut jälkiselvityksillä.

Kela on Kekkosen kauden perintöä Suomen kansalle, maalaisliitto/keskustapuolueen ollessa temppelin harjalla, jolloin Kelaan nimitettiin kekkoslaisia johtajia, jotka eivät muuten ehkä menestyneet politiikassa.

On selvää, ettei maan suurin oppositiopuolue edes hiiskahda tästä asiasta, koska oma lehmä on ojassa. Sama suuntaus näkyy kyllä olevan myös demareilla.

Kelan toiminnot pitäisi tutkia erikoistilintarkastajien avulla pohjamutia myöten ja atk-laitehankinnoissa kannattaisi antaa poliisin tutkittavaksi toimittajien ja Kelan vastaavien johtajien kytkennöt.

Eduskunta voi niin halutessaan romuttaa tämän valtion valtiossa, en kuitenkaan usko että 200 edustajan joukossa on riittävästi niitä, jotka ajattelisivat kansan parasta.
Veronmaksaja ei eläkeläinen vielä