Liikenneministeriö väsäsi
mahdottoman lain

TS/Robert Seger<br />Kirjoittaja ihmettelee, miten autoilijoilta voidaan edellyttää kahden rengaskerran kuljettamista mukana jos matka suuntautuu vaikkapa Saksaan.
TS/Robert Seger
Kirjoittaja ihmettelee, miten autoilijoilta voidaan edellyttää kahden rengaskerran kuljettamista mukana jos matka suuntautuu vaikkapa Saksaan.

Olemme lähdössä Etelä-Eurooppaan joulukuun alussa. Ongelmaksi on tullut auton renkaat.

Liikenneministeriö on tehnyt taas uuden lain, joka kieltää kesärenkailla ajon satamaan. Saksa taas kieltää nastarenkaiden käytön maanteillään. Missä vaiheessa matkaa voisi nastarenkaat muuttaa kesärenkaiksi ja millä tavoin?

On älytöntä myös ostaa uutta kitkarengassarjaa, jos on ennestään hyvät nastarenkaat. Myös kitkarenkailla ajo etelässä tuntuisi hieman hankalalta jo niiden kuivalla asvaltilla aiheuttaman metelinkin takia.

Monella lähtijällä on mahdotonta ottaa kahta rengassarjaa mukaansa, jo niiden viemän tilankin takia.

Miten esim. naisautoilija vaihtaisi satama-alueella renkaita ja mihin ne sitten varastoisi ja jos palaisikin matkalta jotain muuta reittiä pitkin, niin miten ne saisi haettua esim. toisen kaupungin satamasta?

Kaikenlaisia kysymyksiä tulee eteen, joidenkin virastobyrokraattien väsäämien lakien takia.

Ei uskoisi suurtakaan vaaraa aiheutuvan, jos vaikka vesisateella ajaisi Turun keskustasta ilman nastarenkaita satamaan. Olisi mielestäni aiheellista ensin luoda edellytykset lain noudattamiseen ja vasta sitten tuoda laki julkisuuteen.

Nykyinen käytäntö voi johtaa monessa tapauksessa kansalaistottelemattomuuteen, koska puitteita ei ole tehty sellaisiksi, että ne toimisivat jollakin tavoin.

Voi sitä saksalaisillakin olla samankaltaisia ongelmia Suomeen suunnatessaan, mutta joka tapauksessa heidän ei ainakaan tarvitsisi ostaa kolmea rengaskertaa. Talvi on maassamme usein sellainen, että nastarenkaat ovat ainoat jotka jääkelillä hieman edes pitävät.

Saapa nähdä tuleeko ajettua satamaan kesärenkailla mahdollisista sakoista välittämättä, sillä sakkojenkin maksu voisi tulla halvemmaksi?
Järkeä lakeihin ja asetuksiin