Käytetty on käytetty
kirpputorillakin

Minä oikein yllätyin, että joku suuttuu kirppareilla tinkaamisesta. Olen aina mieltänyt kirpparin ns. markkinoiksi, ja tinkaaminen on osa sitä. Eihän sitä ole pakko myydä "niin halvalla", vaan voi pitää kiinni hinnoistaan.

Kirpputorihinnat -sanan kun kuulee, tulee mieleen halvat hinnat ja tavarat. Vaatteet ym. ovat käytettyjä, eikä niistä voi pyytää mielestäni mitään tähtitieteellisiä hintoja. Eihän sitä autoaankaan voi myydä käytettynä uuden veroisena, koska kukaan ei maksa siitä uuden hintaa.

Itse käyn useasti jo ihan harrastuksena kirppareilla ja usein tinkaan hintaa ja välillä myyjät suostuvat tinkaamaan ja välillä eivät, enkä ota siitä nokkiini. Joko ostan tai sitten en!

Minun mielestäni on aivan sama mitä tuote on maksanut uutena. Tietenkin jos tuote on hyvässä kunnossa, voisi hintaa nostaa hieman, muttei vanhasta, monta vuotta sitten ostetusta tuotteesta voi pyytää vain paria kymppiä halvempaa hintaa mitä se olisi uutena maksanut. Käytetty on käytetty.

Joten ottakaa meidät tinkaajat lämpimästi vastaan, vaikkette suostuisikaan hintojanne alentamaan. Mutta muistakaa, että jos pyydätte kovia hintoja, tuotteenne jäävät pöydällenne ja ostamme ne toisilta halvemmalla. Me iloitsemme jo 5 mk:n alennuksesta.
M. Hurme