Tullilla outoja
siviilipartioita

Keitä ovat nämä siviiliautoilla ja -vaatteissa kulkevat miehet, jotka pysäyttelevät maanteillä ajoneuvoja? Vilauttamalla jotakin korttia nämä miehet kertovat olevansa tullimiehiä jotka suorittavat polttoainevalvontaa. En ymmärrä mikä tässä työssä voi olla niin salaista, ettei tulli voi esiintyä reilusti virkapuvussa.

Kyllä tulli voisi ottaa oppia esim. liikkuvasta poliisista, joka aina esiintyy kohteliaana virka-asusteissaan ja keltaisissa heijasteliiveissään huomioiden liikenneturvallisuuden. Ulkomaalainen tuttavaperheeni joutui maantiellä tullin pysäyttämäksi, jolloin ihan asiallisesti kyseltiin perheen oikeutta liikkua kyseisellä ajoneuvolla.

Itse pysäytys vain ei tapahtunut ainakaan tieliikennelain mukaan, sillä tullin siviiliajoneuvo ajoi kyseisen auton perässä ja vilkutteli aikansa pitkiä valoja ja suuntavilkkua. Kun tämä ei tehonnut, tullimiehet kytkivät ainoastaan hälytyssireenin päälle. Vasta tällöin perhe tajusi, että auto saattaisi olla poliisin siviilipartio, vaikkakin ihmetteli pysäytystapaa.

Kyllä tullin pitäisi saada kiireesti oppia tieliikennelaista ennen kuin lähtee kotikentältään satamasta maantielle.
Sivusta seurannut