Myllylä ohittaa
kirkkaasti Häkkisen

Lehtitietojen mukaan miljardeille ihmisille eri puolilla maailmaa on selvinnyt, että on olemassa sellainen maa kuin Suomi. Silmien aukaisijana on toiminut autonkuljettaja Mika Häkkinen. Hyvä näin, mutta kun lehdistössä lukee, että autonkuljettaja Häkkinen on Pohjolan paras urheilija, sekoitetaan asioita pahasti.

Hiihdossa tänä vuonna kolme maailmanmestaruutta voittanut Mika Myllylä on autonkuljettajaan verrattuna urheilija isolla U:lla ja ylivoimaisesti Pohjolan ykkönen. Hiihdossa tulee esille ihmispoloisen voima ja se kuuluisa sisu-sana, jota ei edes muille kielille pysty kääntämään.

Tuoreessa muistissa on vielä naishiihtäjiemme kolmoisvoitto Lahden MM-kisoissa. Ilmassa ei ollut bensan käryä, ei teknistä vilppiä vaan kisan jälkeen kolme siniristilippua suorissa suomalaismetsästä kaadetuissa lipputangoissa. Kaukana takana tulevat autonkuljettajat tämänkin saavutuksen rinnalla.

Ihmettelen ylipäätänsä, miksi autojuttuja sijoitetaan urheilusivulle, kun esim. Turun Sanomat julkaisee viikoittain hyvin toimitettua liikennesivua. Sinne tällaiset Häkkis-jututkin kuuluvat varoittavana esimerkkinä kiilaamisesta, kaahaamisesta jne. Eli jäitä hattuun eikä unohdeta suhteellisuutta.
Perinteinen kunniaan