Mikä ja miten lasten ehdolla?

.11. julkaistussa kirjoituksessa eräs nimimerkki peruukin arvionsa minusta, hänen mukaansa en siis olekaan neuroottinen. Kiitos, nyt voinkin peruuttaa varaamani lääkärinajan, kiitos.

Nimimerkin oma toive saada Turkuun ns. tarttuvien tautien tarha, kuulostaa kyllä järkyttävältä. Jos sinulla on omia lapsia, haluaisitko lapsesi nimenomaisesti tuohon tarhaan, mihin sen sitten haluaisitkin sijoittuvan? Jos olet kirjoittanut ajatuksesi harkitusti ja selvinpäin, olet pikaisen ammattiavun tarpeessa.

Et kirjoita nimelläsi, koska pelkäät lastesi leimautuvan. Miksi sinun lapsesi leimautuisi jos sinä keskustelet asiasta joka liittyy lapsesi jokapäiväiseen turvallisuuteen? Sen ymmärrän kyllä, jos et halua oman lapsesi tietoon, että toivot Turkuun ns. tarttuvien tautien tarhaa. Lapsesi saattaisi esim. kysyä "onko minun pakko mennä sinne tarhaan?"

Jos käy keskustelua aiheesta joka on tärkeä ja ajankohtainen, miksi se leimaisi ihmisen? Ilmeistä on että päiväkoti helposti leimautuu em. asiassa, mutta miten se voisi olla kritiikkiä esittävien vanhempien syy? Sijoituspäätöksen (leimaamisen) on kuitenkin tehnyt Turun kaupungin sosiaaliviraston päivähoito-osasto. Ennen Turku TV:n suoraa lähetystä kysyin vs. osastopäällikkö Kristiina Sillmannilta, mihin päiväkoteihin jatkossa tullaan sijoittamaan viruksen kantajat, Läntinen 2 -alueella. Tietenkin siihen päiväkotiin missä rokotukset on jo toimeenpantu, hän vastasi. Eihän kaupungilla kuulemma ole varaa rokottaa noin kalliilla rokotuksella kaikkia päiväkoteja.

Siitä voi ihan vapaasti päätellä kuka varsinaisen leimaantumisen haluaa aikaansaada.

Olet lisännyt nimimerkkiisi "lasten ehdoilla" -sanat. Voitko lyhyesti omin sanoin kertoa, mikä ja miten tässä sijoittelussa on tapahtunut lasten ehdoilla. Onko tarttuvan viruksen kantajien sijoittelu puolustuskyvyttömien lastemme joukkoon kenties tapahtunut "lasten ehdoilla"?
Esa Ajanti
perheenisä