Ketään ei pakoteta
kirjoittamaan nimeään

Rolle Möller kirjoitti TS:n mielipidepalstalla, kuinka "ihmisiä manipuloidaan" Pro Kakolanmäen vastustusnimikeräyksen avulla. Minusta asia ei ole näin. Minunkin postilaatikostani tippui ko. "lappu", josta olen mielissäni. On hyvä, että jotkut ovat ottaneet asian hoitaakseen. Eihän siinä ketään pakoteta nimeänsä laittamaan.

Kirjoitit myös jätevesiasiantuntijoista. Onko mielestäsi esim. Sdp:llä parempia asiantuntijoita jotka äänestivät Kakolanmäen puolesta ryhmäkuria noudattaen, kuin Kokoomuksella jotka vastustivat sitä. On siinä ollut aikamoisia asiantuntijoita, kun on tuo uusi n. 30 miljoonaa maksava kompostointilaitos suunniteltu haisemaan.

Taannoin tällä palstalla kirjoitti eräs henkilö, että ovatko jokirannassa asuvat parempia ihmisiä kuin patterihakalaiset, jotka joutuvat haistelemaan nykyisin puhdistamon hajuja. Luulen että Patterihaassa asuvat ja sieltä asunnon ostaneet ovat tienneet, että vieressä on jätevedenpuhdistamo ja että siellä haisee. Mutta jokirannan asukkaat eivät varmastikaan ole voineet kuvitella eivätkä tietää, että jonain päivänä korkealle Kakolanmäelle pystytetään "jäteveden puhdistamon piippu", josta mahdollisia hajuhaittoja alueen asukkaille.

Todellakin Tukholman jätevesipuhdistamo on suur-Tukholman alueella, mutta yli 10 kilometrin päässä keskustasta, eikä keskustassa. Ja sielläkin on ollut hajuhaittoja. Ja minusta kyse on myös rahasta.

Muutenkin Turku on huonossa taloudellisessa ahdingossa. Ei ole sama miten verorahojamme käytetään. Onhan selvä että kallioon louhittava uusi jätevedenpuhdistamo nielee enemmän miljoonia kuin esim. nykyisen kuntoon laittaminen. Ja onko päätöksiä, että ympäristökunnat tulevat mukaan hankkeeseen, vai maksaako Turku koko hankkeen. En haluaisi puhdistamoa kenenkään naapuriin, mutta vähiten keskustaan.

Toivottavasti Pro Kakolanmäki saa tarvittavat 7 000 nimeä kokoon, ja voitaisiin kysyä turkulaisten todellinen mielipide.
Syntyperäinen turkulainen