Matkailuelinkeino
uudistuu ja kehittyy

Viitaten lehdessänne 2.11. olleeseen, toimittaja Hannu Miettusen kirjoittamaan artikkeliin Turun seudun matkailun uudistamisprojektista, haluamme ystävällisesti kommentoida seuraavaa:

Koska meihin ei artikkelin laatimisen yhteydessä oltu yhteydessä, julkituomme näin oman näkemyksemme ja odotuksemme yllämainitun uudistamisprojektin suhteen.

Artikkelin otsikoksi olisi mielestämme sopinut seuraava teksti: "Turku Touring Oy:n yhteistyö lähtenyt vauhdilla käyntiin, matkailuelinkeino satsaa lähes miljoona markkaa".

Alueen matkailuelinkeino on jo vuosia odottanut Turun matkailutoimen radikaalia uudistamista; osaltaan siksi, että Turun kuuluu ehdottomasti ottaa vahva matkailullisen yhteistyön veturin rooli alueella ja toisaalta siksi, että elinkeinon ja kunnallisen matkailutoimen yhteistyö on ollut riittämätöntä, jopa olematonta.

Kun nyt vihdoin Turun kaupungin taholta meille esitettiin mukaantuloa matkailuyhteistyöhön ja toivottiin meidän sitoutuvan myös uuden, perustettavan yhtiön toimintaan osakkuudella, päätimme kaikki lähteä mukaan.

Päätöksemme tärkeimpänä perusteena oli se, että yhteistyötä lähtisi vetämään Anne Niemi, joka on projektin valmisteluvuosien aikana osoittanut kykynsä matkailumarkkinoinnin ammattilaisena uudistaa toimintaa ja luoda yhteistyötä. Jo käynnistyneet projektit ja yhteinen, työn alla oleva strateginen suunnittelutyömme ovat antaneet meille vahvaa uskoa siihen, että odotuksemme toteutuvat.

Yhtiön perustamiseen liittyneen suunnittelutyön aikana totesimme yksimielisesti, että ei ole tuloksellista sitoa kovin suurta osuutta elinkeinon rahallisesta panostuksesta seisomaan osakepääomaan, vaan aktivoida suurin osa tuottavaan markkinointiyhteistyöhön. Emme todellakaan katso. että edellä mainittu toimenpide olisi matkailuyhteistyön vastoinkäyminen.

Näiden kommenttien toivomme osoittavan, että olemme aidosti mukana yhteistyössä uudistamassa, kehittämässä ja toteuttamassa Turun ja samalla koko alueen matkailumarkkinointia.
Turku Touring Oy:n markkinointiryhmä:
TOK-Yhtymä/Sokos Hotels Turku, hotellinjohtaja Tuija Suominen-Åkerlund; Kuntoutusyhtymä, markkinointijohtaja Jussi Valtola; Kylpylä- ja Kongressihotelli Caribia, toimitusjohtaja Esa Ranta; Höyrylaiva Oy s/s Ukkopekka, toimitusjohtaja Leena Kangas; Rymättylän Herrankukkaro Oy, toimitusjohtaja Pentti-Oskari Kangas; Muumimaailma Oy, toimitusjohtaja Pekka Jokisuu; Turun lentoasema, lentoaseman päällikkö Antero Mero; Strandbo Group, johtaja Ia Ölander