Ammattitaitoa ei kannata kadehtia

Taannoin kaupunginjohtaja Lahoniitty peräänkuulutti turkulaisten positiivista suhtautumista kotikaupunkiinsa. Luettuani tuon artikkelin Turkulaisesta ajattelin ehdottaa katugallupia aiheena "Sanokaa kolme myönteistä asiaa Turusta". Minulla yksi noista kolmesta olisi ollut: täällä on upeita näyttelyjä.

Sen sijaan, että näyttelyjä Turkuun tuovaa, työnsä hyvin tekevää konsulttia ammutaan kovilla, olisi ehkä syytä julkaista yksimielisen päätöksen tehneen lautakunnan jäsenten nimet, kuvat ja tausta, josta ilmenee heidän kykynsä tehdä ja noudattaa sopimuksia. Vai onko vika suuressa yleisössä, joka ei ymmärrä millaisia aarteita silmien eteen tuodaan? "Turku on periferisen asemansa ansainnut", sain kerran kuulla eräässä toisessa yhteydessä.

Laajassa artikkelissa TS:n toimittaja ihmettelee konsultin 'ylimaallisia' kykyjä. Paljon yksinkertaisempaa: menestyäkseen liiketoimissa Venäjällä on osattava venäjää, tunnettava maan toimintaympäristö, -tavat ja ajatusmaailma sekä omattava henkilösuhteiden verkosto. Ei ole mitään syytä kadehtia ammattitaitoista ihmistä. Turkulaiset, kateudella emme kaupunkiamme rakenna!
Eläköön kulttuuri kulttuurin kehdossa!