Saksan aika maksaa

Valtiotieteiden maisteri Janne T. Kosonen kirjoitti otsikolla: Saksan maksettava sotavelkansa (TS 2.11.).

Aina näihin päiviin asti on ihmetelty miksi Saksan armeija tuhosi Lapin syksyllä ja syystalvella 1944. Tuo totaalinen tuhoaminen oli sotilaallisesti täysin perusteetonta.

Suomen etu ei tosiaankaan ole Saksan nuoleskelu, vaan tiukka vaatimus Lapin tuhojen maksamisesta. Muistan erittäin hyvin miten 1970-luvulla Suomi kävi tunnusteluja silloisten Länsi-Saksan ja Itä-Saksan kanssa Lapin tuhojen korvaamisesta. Asiassa edettiinkin tuolloin jonkin verran. Nyt yhtynyt ja vauras Saksa olisi paljon otollisempi neuvottelukumppani tässä tärkeässä asiassa. Eikö nykyhallituksella ole ryhtiä esittää korvausvaatimusta?

Nyt Suomi on rähmällään Saksan suuntaan. Sanotaanko tätäkin ilmiötä Saksassa Finlandisierungiksi? Olemme menettäneet Euroopan unionille päätösvallan omissa asioissamme. Olemme saaneet muutamassa vuodessa 28 000 eri asteista säädöstä Brysselin byrokratialta. Menetämme oman rahamme ja sen mukana oman talouspolitiikkamme.

Kaiken kukkuraksi hallitus on rähmällään Euroopan unionin isäntämaan Saksan edessä. Nyt on kansalaisten esitettävä vaatimus suunnan muuttamiseksi. On aika Saksan maksaa Lapin tuhot. Siitä on hyvä alkaa uusi kansallinen linja.
?jour