Eläinhoitolan
kustannuksista

Turulla on jo yli sata vuotta perinteitä eläinsuojelutyöstä. Perinteeksi näyttää tulleen myös eläinsuojeluvalvojien "peppipitkätossumainen" linnoittautuminen norsunluutorniinsa eksoottisine eläimineen. Heidi Leyser teki vertaansa vailla olevan silmänkääntötempun ilmoittaessaan (TS 3.11.), että hän on nyt maksanut koiraveronsa lemmikeistäädn, mutta tämä "uhraus" tulee viemään muilta ihmisten hylkäämiltä eläinparoilta eläinlääkärikäyntejä, jotka hän sanojensa mukaan joutuu maksamaan omasta pussistaan.

Häveten koiraverorästejään Heidi menee ikäänkuin s"utta pakoon", mutta valitettavasti "karhu tulee vastaan", koska tosiasiassa hän ei joudu maksamaan mitään eläinlääkärikäyntejä. Turun kaupunki ja Turun eläinsuojeluyhdistys vastaavat sulassa sovussa kaikista eläinhoitolaa koskevista kustannuksista. Myös hänen luettelemansa rokotukset ja kastroinnit kuuluvat niihin.

Mutta ei näin valkoinen valhe eläinsuojeluvalvojasta rikollista tee. Tämän vastineen "villakoira" piileekin siinä, että jos Heidi puhuisi totta, pitäisi myös eläinhoitolaan viipymättä tehdä eläinsuojelutarkastus. Olisi surullista, jos esimerkkinä oleva ihminen joutuisi pitämään luonaan kärsiviä eläimiä.
Jorma Aaltonen
taustatoimittaja
Turun ympäristönsuojelulautakunnan jäsen